Pozor, dálnice D5 stála ve směru na Prahu!

Na Rozvadově bude uzavírka
 

Od 5. kilometru byla uzavřena dálnice D5 ve směru na Prahu. Ředitelství silnic a dálnic dále zahajuje ve středu 27. července 2016 stavební práce na úseku dálnice D5 v oblasti bývalého celniště Rozvadov. Po dokončení úprav v druhé polovině září dojde k odstranění současného omezení rychlosti z 60 km/h zpátky na 130 km/h.

Uzavírka začala od 5. kilometru. Objízdná trasa pro osobní auta - EXIT 5 Rudná, nákladní vozidla bez objízdné trasy. Na místě došlo k odstranění ztužidla u konstrukce mostu D5 004 poškozeného v úterý při dopravní nehodě!

Ve středu začala i mohutná stavební práce. Celniště Rozvadov fungovalo naplno mezi roky 1997 až 2007. Po překolaudování celniště na odpočívadlo následovalo několik změn – byly zbudovány benzínky nebo odstraněno přestřešení dálnice. “Aktuální akce zahrnuje nová svodidla, odstranění veřejného osvětlení, lokální opravu vozovky v místě bývalých celních budek a další převážně bezpečnostní prvky. Po dokončení úprav v druhé polovině září 2016 bude na české straně možné projíždět rychlostí 130 km/h, navíc zástupci ŘSD projednali s bavorskými kolegy i zrušení limitního omezení na začátku dálnice A6, kde bude rychlost nově neomezená ihned na hraniční čáře,” říká Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

Výhledově bude stejná situace i na vjezdu do Čech. To ovšem nastane, teprve až německá strana opraví vozovku na hraničním mostě. Do té doby, což se zatím odhaduje v řádu několika let, bude na německé straně rychlost omezena na osmdesátku.

Rozvadovské úpravy si samozřejmě vyžádají omezení. “Po většinu doby bude doprava vedena jedním pruhem v rozšířeném pásu dálnice vedle staveniště, kdy se ale nepředpokládají žádná zdržení. Nejsložitější situace bude hned v prvních dvou dnech, tedy ve středu 27. a čtvrtek 28. července, kdy musí být vzhledem k demontáži portálů nad dálnicí zcela uzavřen jeden pás dálnice ve středu a následně opačný pás ve čtvrtek,” dodává Rýdl. Doprava bude vedena přes odpočivadlo. Vzhledem k nestandardnímu řešení požádali zástupci ŘSD o účast hlídku Policie ČR a vybrány byly nejméně zatížené dny v týdnu kamionovou dopravou v této lokalitě.