Pražská zoo oslavila Mezinárodní den tygrů

Zobrazit fotogalerii (6)
 

Mezinárodní den tygrů byl určen na 29. července. Jde o akci, která má upozornit na ubývání těchto zvířat ve volné přírodě. A jak se slavilo v zoo? Podívejte se na naši fotogalerii!

Den, který má upozornit na to, že tygrů ubývá, byl oficiálně ustanoven na 29. července. Právě v sobotu 30. si jej připomíná pražská zoo. U infostánku se dozvíte všechno o těchto kočkovitých šelmách.

V době, kdy jsme Zoo Praha navštívili, vypadali tygři velmi unaveně, polehávali a zájem veřejnosti je příliš nevzrušoval. A jak by ne, bylo pořádné horko.

Na akci jsme vás zvali článkem: Stavte se v ZOO, bude se slavit!

Zato infostánek byl v obležení dětí i dospělých. Nejen, že se zde mohli vyptat na podrobnosti z tygřího života, navíc dostali možnost pohladit si tygří kůži nebo prohlédnout lebku.

V půl třetí přišlo krmení, o to už kočičky zájem měly. „Akce se nám moc líbí, čekali jsme právě na krmení,“ řekl jeden z návštěvníků Adam Nejedlý, který do zahrady vyrazil s celou rodinou.

Mezinárodní den tygrů byl určen v roce 2010 na summitu OSN. Má podpořit tento ohrožený druh. Z původních přibližně 100 tisíc kusů jich dnes ve volné přírodě žije přibližně 3 200 kusů. Oblast výskytu tygrů se zmenšila o 93 %, o celých 40 klesla za posledních 10 let. Největším nepřítelem je kácení a pytláctví. 

Klíčová slova: