Benešov: Nepříjemné uzavírky se protáhnou do poloviny září

Silniční trasa ve směru Praha - Kolín se dočká velké rekonstrukce
 

Jako by nestačily celoprázdninové uzavírky v Benešově, kterých jste si letos užili až až. Příští týden se uzavřou další dvě ulice Vlašimská a Na Chmelnici. Kvůli práci na silnici se otevřou až za měsíc, tedy v polovině září. 

Uzavírky nejsou příjemné nikomu, ale v létě je člověk alespoň očekává. Když ale uzavírky pokračují do září, dokáže to pořádně znepříjemnit ranní cesty. Uzavírky ulic Vlašimská a Na Chmelnici začnou 18. srpna od 8 hodin. Budou trvat po celý jeden měsíc, skončit by měly 18. září v 16 hodin.

 

Úplně uzavřena bude část silnice II. třídy č. 110 v ulici Vlašimská a Na Chmelnici, a to v úseku od křižovatky se silnicí II. třídy č. 112 a místní komunikací vedoucí souběžně s benešovským potokem (u točny BUS) až po křižovatku ulic Na Chmelnici a Alšova (mimo tuto křižovatku).

 

Proč budou uzavírky ulic tentokrát? 

Práce na silnici se týká protihlukové úpravy obrusné vrstvy vozovky. Kvůli tomu bude uzavřena současně i místní komunikace, ulice U Mlýna, bude zde zajištěn přístup pro pěší. 

 

Pro lepší orientaci se podívejte na obrázek, doporučujeme také stáhnout si přiložený PDF soubor, kde jsou uzavírky přehledně vyznačeny.

Takhle budou uzavřeny ulice. Stáhněte si přiložené PDF

 

Kudy objet? 

Objízdná obousměrná trasa povede po silnici II. třídy č. 110, silnici II. třídy č. 112, ulicemi Čechova a Nová Pražská, dále ulicí Hodějovského, po silnici II. třídy č. 110, ulicemi Nádražní, Táborská, Hráského do ulic Na Chmelnici, Vlašimská a zpět.

 

Autobusy

Omezení se samozřejmě dotkne i autobusové dopravy, autobusy pojedou objízdnou trasou. Po dobu uzavírky však nebude funkční zastávka Na Chmelnici a autobusová zastávka U Jatek bude přemístěna do ulice Ulrichova. V září od 1. do 3. září nebude k dispozici ani zastávka v ulici Ulrichova, autobusy budou zajíždět jinudy k zastávce Pivovar. 

 

Parkování 

Složité bude pro místní tady zaparkovat, nejlepší je tedy využít přilehlých ulic nebo parkovacích ploch v Táborských kasárnách a u zimního stadionu. 

 

Víte o všech uzavírkách v Benešově, které probíhají celé léto? Ačkoliv současná objízdná trasa (viz výše) má vést kolem pivovaru, i zde doprobíhají letní uzavírky. Letní uzavírky jsou každoroční klasikou...

 

Stáhněte siVelikost
PDF icon vlasimska_a_na_chmelnici.pdf2.34 MB