V podolském bazénu zpacifikovali muže se zbraní tři plavčíci

Než na místo dorazila policie, zpacifikovali muže plavčíci
 

Agresivní muž napadl návštěvníky plaveckého areálu v Podolí. Přestože první hlídka policie dorazila na místo již do dvou minut, plavčíci byli rychlejší a muži zabránili, aby někomu ublížil.

Ve středu krátce po osmé hodině večer dostala policie hlášení, že v plaveckém areálu v Podolí ohrožuje návštěvníky muž se zbraní. Na místo okamžitě vyrazili policejní hlídky i policisté ze speciální pořádkové jednotky. K muži dorazili během dvou minut.

Než policejní hlídky stihly zakročit, zpacifikovali muže tři místní plavčíci, kteří ho po celou dobu drželi tak, aby muž nemohl už nikoho napadnout. Incidentu podle všeho předcházela útočníkova roztržka s jinými návštěvníky plaveckého areálu.

Agresor napadl jednoho z návštěvníků bazénu. Jeho přítelkyně poté volala o pomoc. Podle oznamovatelky měl mít muž v tašce střelnou zbraň. Muž byl zadržen a eskortován na služebnu. Policisté ho pravděpodobně obviní z výtržnictví. Pokud skutečně máchal zbraní v místě plaveckého bazénu, bude to pro něj přitěžující okolnost.