Co je asistované přátelství? Pomozte duševně nemocným vyplnit volný čas

Staňte se dobrovolníkem v mladoboleslavském Fokusu a vyplňte něčí volný čas
 

Fokus v Mladé Boleslavi úspěšně pokračuje s programem asistovaného přátelství a porozhlíží se po dalších dobrovolnících. Ti budou mít za úkol brát duševně nemocné například do kaváren, knihoven nebo s nimi trávit volný čas při sportu.

Rádi byste někomu pomohli? Třeba jen tak? V Mladé Boleslavi v organizaci Fokus shání nové dobrovolníky, kteří by svůj volný čas chtěli věnovat dobré věci.

Dobrovolnický program Asistované přátelství se snaží být co nejpřirozenější cestou, kdy se doborovolník potkává s pacientem s jakýmkoli druhem duševního onemocnění. Cílem je, aby se společně setkávali při činnostech, které jsou součástí běžného života. Například při návštěvách kaváren, nákupech, procházkách nebo i při sportu.

Další možnou dobrovolnickou aktivitou ve Fokusu je náplň čtvrtečního volnočasového odpoledne pro skupinu klientů. Úkolem dobrovolníka je vytvořit program, který klienty zaujme i pobaví. Od letošního roku se ho úspěšně zhostila dobrovolnice Kristýna Hroníková, která do skupiny dochází pravidelně jednou za čtrnáct dní. Podporou dobrovolnici jsou jak koordinátorky dobrovolníků, tak sociální pracovnice Fokusu Mladá Boleslav.

„V současné době má zájem pět klientů o pravidelné setkávání s dobrovolníkem, dále hledáme dobrovolníka pro organizování výletů. Měl by na starost plánování tras a obsahů výletů i případný doprovod," dodává koordinátorka Petra Malátová.