Školní rok začne v Brandýse opravou silnice a změnami v hromadné dopravě

Ilustrační foto. Kruhový objezd
 

Letní prázdniny se chýlí ke konci, opravy silnic jsou však stále v plném proudu a plánují se další. V Brandýse ztíží začátek školního roku nejen silniční opravy, ale i dočasné omezení linek PID.

Silnice a kruhové objezdy se v Brandýse a v celém kraji neopravovaly pouze v průběhu prázdnin. Opravy budou vesele pokračovat i na začátku školního roku. Na řadu nyní přišla brandýská silnice číslo 101. Omezení provozu a změna linek PID zasáhnou Brandýs od 12. do 23. září.

Silnice se bude opravovat od kruhové křižovatky s ulicí Průmyslová – Tesco po kruhovou křižovatku nájezdu a sjezdu na D10 ve směru na Prahu. Vozovka se bude opravovat po polovinách. Provoz povede jedním jízdním pruhem ve směru od D10 na Brandýs nad Labem. V opačném směru bude vyznačena objízdná trasa.

Připravená je jiná objízdná trasa pro nákladní a pro osobní automobily

Objízdná trasa pro nákladní auta je připravená po ulicích Průmyslová, Pražská, Mladoboleslavská, Kbelská, Novopacká. Osobní vozidla budou silnici v opravách objíždět tak po Průmyslové ulici, poté se však odkloní na obce Dřevčice, Zeleneč a na Zápy.

Během oprav se odkloní linky PID

Opravovaným úsekem mezi křižovatkami jezdí linky PID číslo 346 a 376. Ve směru do Prahy bude linka 346 odkloněna z Brandýsa nad Labem přes Dřevčice, Jenštejn a Radonice po trase Pražská (II610) – II/610 – III/0107 – III/0113 – D10. S ohledem na objízdnou trasu dojde v Brandýse nad Labem u linky 346 ke zrušení zastávek „U Soudu“ a „Pekárny“. Náhradou budou zřízeny zastávky „Náměstí“, „Pražská“ a „Vrábí“ v pravidelných autobusových zastávkách.

Linka 376 bude ve směru do Záp odkloněna po trase Královická (II/245) – III/10160 – II/101 – III/0103. Její zastávka "Pekárny" bude dočasně zrušena, náhrada za ni připravená není.