Angličtina a hudebka od školky? Zkuste mezinárodní školku u Klamovky

Děti ve školce kreslí
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Kam dát dítě do školky, to je téma, které trápí na konci srpna snad každou maminku. Jestliže se nemůžete rozhodnout a hledáte vhodnou alternativu, vyzkoušejte školku, kde se vaše dítko naučí jazyky zábavnou formou a ještě bude rozvíjet svůj výtvarný a hudební talent.

Nejenom rodiče, ale i každé dítě se bojí nástupu do školky. Je to změna pro celou rodinu, neboť rodiče se najednou zase začínají věnovat sobě a dítě se více osamostatní a učí se komunikovat. Právě tohle období bývá obzvláště těžké, ale nezoufejte, zvládly to miliony dětí na celém světě a zvládne to i to vaše.

Nejdůležitější je ale samozřejmě výběr správné školky, protože právě tam bude dítě trávit dlouhé hodiny od rána až do odpoledne. A určitě není příjemné chodit do školky, kde dítěti nutí nezdravou omáčku nebo zmražený špenát, který má s listy špenátu opravdu máloco společného. K tomu už se jenom přidávají nepříjemné "paní učitelky“, ke kterým děti nemají důvěru a cítí se ve školce nepříjemně ztísněně.

 

"Když byli mí synové už velcí, měla jsem touhu mít v rodině znovu malé dítě. Do roka do naší rodiny skutečně přišla holčička Vanessa. Zapsala jsem ji do školky u nás v ulici. Školka byla státní, ale nabízela dětem aktivity. Ale ukázalo se, že pro čtyřleté děti ve skutečnosti žádné kroužky nenabízí s vysvětlením, že pro tak malé děti to nemá smysl. Dcera měla ve školce k jídlu salám, hermelín a kladenskou a navíc učitelka ji začala šikanovat poté, co zjistila, že jsme si ji vzali z Klokánku," vzpomíná zakladatelka školky Monika Le Fay. 

 

"Ze dne na den jsem potřebovala najít nějaké řešení, takže jsem ji zapsala do soukromé školky. Ta nabízela bilingvní vyučování, Montessori filozofii a další věci, které ve skutečnosti ale vůbec nedělala. Navíc učitelky ke své práci také praly, uklízely a nakupovaly a bylo běžné, že dvanáct dětí včetně křičících miminek, měla na starosti jedna učitelka. Do třetice jsem nechtěla už riskovat a raději si založila školku vlastní," vypráví Monika, která školku Fox and Rose založila.

 

 

Jídlo bez lepku ve školce? Není problém

V mezinárodní školce Fox and Rose je bio jídelníček naprostým standardem, takže vaše dítě dostane vyváženou svačinku. Zelenina dětem ve školce nechybí stejně jako ovoce, celozrnné výrobky, pečivo z domácí pekárny, luštěninové či rybí pomazánky a pravidelný pitný režim. Možná je bezlepková či vegetariánská dieta. Cukr a sůl je omezována stejně jako barviva a konzervanty, z etických důvodů se školka vyhýbá výrobkům s palmovým olejem.

 

Správná školka se však nepozná jenom podle kvalitního jídla. Klíčový je přístup učitele k dítěti. Ve Fox and Rose pedagogové rozvíjí talent dítěte už od útlého věku. Právě v takto nízkém věku je nejvhodnější začít s učením cizího jazyka. Ve zdejší mezinárodní školce se děti naučí anglicky, francouzsky, ale i rusky, podle požadavků. Nicméně angličtina tvoří každodenní výuku hrou a hodiny s rodilou mluvčí dvakrát týdně.

 

Zpíváme, tančíme, kreslíme, vyrábíme a čteme

Děti se vyblbnou i po stránce hudební, hra na hudební nástroj nebo zpěv jsou totiž náročné koníčky. Pokud se jim bude chtít dítě věnovat na profesionální úrovni, pak tady platí: čím dříve, tím lépe. Na hudbu není nikdy příliš brzy, naopak to může dítěti hodně prospět. Hudební výuka probíhá dvakrát týdně. Dále děti chodí jednou týdně na keramiku, malují a kreslí, sportují, cvičí a jednou měsíčně jezdí na ponících.

Je tady ale i mnoho dalších volitelných kroužků, které může dítě navštěvovat, jako je třeba fotografování pro děti, ruský dramatický kroužek, vaření a pečení, tvoření origami, ruční práce, kroužek přátel zvířat a některé další.

 

"Máme tým lidí, kteří mají rádi děti a kteří mají čas se jim věnovat, protože o provoz se stará kuchařka, hospodyně a zahradnice. Kromě toho máme i psycholožku. Máme čas a prostor na děti a řídíme se filozofií, že nejdůležitější kompetence pedagoga je laskavost. Předškolní věk je u dítěte časem, ze kterého bude čerpat celý život a zaslouží si, aby ho strávilo mezi lidmi, kteří ho mají rádi a kteří si na něj udělají čas, aby dokázali podpořit rozvoj jeho osobnosti," dodává Monika Le Fay.

 

Hlásí se září. Jak připravit dítě na přechod do školky?

Do státní nebo do lesní? Jakou školku vybrat?

Těptín: Základní škola bez známek a úkolů otevírá druhý stupeň

 

Mezinárodní školka Fox and Rose je soukromá, platí se tedy školné. Dítě může školku navštěvovat jednou, dvakrát, třikrát, čtyřikrát nebo pětkrát týdně. Podle toho se také odvíjí cena, nejvýhodnější je dát dítko do školky po celý pracovní týden. Školné za celoměsíční pětidenní docházku činí 16 tisíc, pokud chodí například jen dvakrát týdně (celý měsíc), tak 8 tisíc. Pokud však dítě dáte do školky jenom na dopoledne od 8 do 13 hodin, zaplatíte jenom polovinu ceny školného. 

 

V ceně školného je zahrnuta bio strava, dvakrát za den čerstvá svačina z domácí pekárny, zelenina a ovoce z bio farmy, pitný režim, výuky všech jazyků a všechny již zmiňované kroužky. Zahrnuje i výlety, divadla, hygienické potřeby.

Mezinárodní jazyková, výtvarná a hudební školka je pro děti od 3 do 6 let a sídlí v krásném prostředí Prahy 5 u parku Klamovka.