Jak si rozumí velkoformátové kresby s hlínou?

Margita Titlová
 

Vernisáž s názvem Zasaď se do pole​ připravila Margita Titlová Ylovsky. Akce proběhne ve čtvrtek 15. září v 18:00, ale výstavu si budete moct užít až do 14. října.

Zvláštní kombinaci hlíny a velkoformátových kreseb si zvolila uznávaná autorka Margita Titlová Ylovsky.  Žena, která se nebojí kreslit rtěnkou a využije klidně i světlo, teplo nebo magnetismus. "Pro první poprázdninovou výstavu jsme pro Topičův salon a klub získali velkoformátové kresby od paní Margity Titlové Ylovsky," chlubí se galeristka výstavy Anna Stárková.

"Je to autorka, která začala vystavovat na neoficiálních výstavách v Československu už v osmdesátých letech.​ Výstava s názvem Zasaď se do pole využívá jako spojovací prostředek hlínu. Právě tímto materiálem odkazuje k základům naší emocionality," vysvětluje kurátorka smysl výstavy a použitého materiálu. 

Tělesnost a vlastní zkušenost je jako červená nit spojující její dílo. Margita Titlová Ylovsky se stala iniciátorkou vzniku Galerie Behémót​. Účastnila se prvních feministicky orientovaných výstav na české výtvarné scéně. Genderová tematika se prolíná nejen jejím dílem, ale i jejím životem. Ačkoliv ona sama dokázala prorazit skleněný strop a jako jedna z prvních žen začala učit na pozici vedoucího ateliéru volného umění na vysoké umělecké škole v Brně, konkrétně v Ateliéru grafiky a vizuálních komunikací FaVU VUT​. Pokud se chcete zamyslet nad vlastní identitou, prozkoumat otázky mezilidských vztahů a probrat obraz žen ve společnosti, neváhejte a přijďte si užít vernisáž.