Do Kralup míří špičkoví inlineři. Z kopce se řítí 70

Mladší závodníci
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Mistrovství České republiky v inline slalomovém závodě v Kralupech uzavře Hálkovu ulici.

Pokud se chystáte do Kralup, raději zvolte jiný dopravní prostředek, než je auto. Idální by byly kolečkové brusle nebo třeba kolo.

Už dvanáctý ročník inline závodu proběhne v Kralupech. Soutěž pořádá tradičně Ski klub pod taktovkou Martina Štěpána. "Jedná se o slalom z kopce, navíc inline brusle nemají brzdy, takže je to hodně adrenalinový sport. Všichni závodníci jsou vlastně původně sjezdaři na lyžích. Tento sport vznikl tak, že nechtěli v létě vypadnout z formy a čekat na zimu nebo utrácet na cesty do Alp," popisuje vznik tohoto sportu pořadatel​. "Ta rychlost se pohybuje kolem 70 kilometrů za hodinu, takže žádní nezkušení závodníci si netroufnou. Proto úrazy nejsou vážné a stanou se maximálně jednou za tři roky, jak to tak sleduji už 13 let."

Program závodu je koncipován tak, že v sobotu by měly proběhnout dva závody v inline slalomu, druhým je závod Mistrovství ČR a v neděli by pak měl proběhnout finálový závod Českého poháru CILA CUP 2016. "Startuje kolem 70 účastníků, do Kralup míří inlinová špička. Přesto má závod velmi přátelskou atmosféru. Jsme taková komunita," snaží se zachytit atmosféru závodu Martin Štěpán. Mezi favority závodu patří Jan Moller​, Gabriela Kudělásková​.

Pořádání závodů s sebou přinese i nutnost úplné uzavírky Hálkovy ulice, a to od křižovatky s Hostivítovou na spodním konci až po zatáčku na jejím horním konci. Důsledkem toho bude omezena i autobusová doprava do Lobče.

Klíčová slova: