Předpověď počasí: Teploty na nule a první sníh na horách

Z léta rovnou do zimy!
 

Neděle přinese chladný a deštivý podzim. Teploty budou v průběhu týdne postupně klesat. Na horách začne padat první sníh. 

Až do dnešního sobotního dne jsme si užívali teplé, téměř letní teploty. Tomu je však konec a my se můžeme začít těšit na první sníh. Kdo se ho už nemůže dočkat, může si za ním zajet na hory.

Přelom září a října byl nejteplejší za posledních 15 let, padaly četné teplotní rekordy, příští týden přinese výrazné ochlazení. Skočíme z léta rovnou do zimy! 

"Po teplém letním pátku následuje teplá sobota s teplotou až 25 °C. V neděli se výrazně ochladí s příchodem studené fronty. Bude foukat chladný vítr od severu a ten přinese strmý pád teplot," potvrzuje meteoroložka Dagmar Honsová. 

Prudký pád teplot o víkendu znamená, že spadneme ze sobotních slunečných 25 °C na nedělních 15 °C. Zatažená obloha přinese i občasné přeháňky. Zbytek týdne bude ve znamení postupného pádu teplot, přeháňek a severního větru. Pondělní maxima se nepřehoupnou přes 17 °C, páteční maxima se přiblíží už jen 11 °C. Ve čtvrtek a pátek můžeme očekávat první sníh na vrcholcích hor. 

Příští týden začnou řádit nachlazení a chřipky ze změny v počasí, dejte si proto pozor, podpořte svou imunitu. Na horách se déšť začne měnit v déšť se sněhem a postupně na sněžení. "Vloni na Sněžce sněžilo už 6. 9., takže to není nic neobvyklého," vysvětluje  Dagmar Hansová.