Výbuch v Kladně, ale i vyjednávání o novém hejtmanovi. To byl týden ve středu Čech

Tragédie v Kladně
 

Uplynulý týden nás nejvíce zajímalo vyjednávání o novém hejtmanovi, záleželo nám však i na dopravních uzavírkách a změná autobusů. Bohužel nás zaskočily i špatné zprávy.

Bývalá vláda Středočeského kraje by u moci být neměla, protože to není to, co si voliči přáli. Vyjednávalo se o koalici ANO, STAN a TOP 09, ale ze hry nevypadla ani ODS. O tom, jestli bude mít ANO hejtmana a co by to znamenalo, si zaspekuloval náš redaktor. Když Jermanová začala debatu také s ODS, porušila tak prý slib exkluzivity mezi ANO, STAN a TOP 09.  Jenže TOP 09 teď nechce Jermanovou jako hejtmanku. Jak to nakonec skončí si musíme zatím počkat.

Ale s volbami jsme ještě neskončili, čekaly nás volby do Senátu a my jsme sledovali, co dělají kandidáti, kteří postoupili do druhého kola. Ve středu jste představili kandidáty z Prahy 6 - Růžičku, nebo Bělohradského. Korektní boj předvedli Veronika Vrecionová a kralupský starosta Petr Holeček, kteří kandidovali z Mělníku. Duel si střihli i v Berouně, konkrétně Jiří Oberfalzer s Bohumilem Stibalem a prozradili přitom, jaké mají  priority. Nejdrsnější boj se odehrál mezi Ladislavem Kosem a Helenou Válkovou.

Politický boj mezi Helenou Válkovou a Ladislavem Kosem

Už máte plné zuby politiky a chcete od ní ujet trochu dál? Možná ale zabloudíte, pokud budete ujíždět autobusem. Po tramvajích čeká velká revoluce i autobusovou dopravu. A pozor po cestě, protože určitě nechcete jezdit přes silnici smrti. No a určitě byste nechtěli skončit jako řidiči, kteří dokonce couvali zpět do tunelu Blanka, když byl opět uzavřen.  

Vrátí se tramvaje zpět?

Pokud už jste dojeli a potřebujte zaparkovat u nemocnice, možná máte velký problém. Čeká vás tam totiž pokuta, paradoxní? Možná, ale reálné určitě. V Říčanech mají víc rozumu a ustoupili od parkovacích zón. Při všech těch problémech s automobilovou dopravou by si člověk radostí vyskočil, když se dozví, že se tramvaje možná vrátí na Václavák.  Dobrá zpráva je také, že se na propadlou Vysočanskou estakádu se vrací autobusy, i když jen v jednom směru.
 

Tento týden byl ale také tragický - v Jílovém u Prahy se pravděpodobně zastřelil policista. Stejně tak v Kladně dlouho nezapomenou na strašný výbuch plynu, který vyhodil do povětří jeden dům i s jeho obyvateli. Jeden muž výbuch nepřežil, další skončil v nemocnici.

Výlov rybníka znamená dobré a čerstvé ryby.


Svět se v takových chvílích zdá jako místo k životu naprosto nevhodné. A proto zkuste změnit  prostředí a vyražte raději na houby, které rostou i v mrazu. No a pokud se vám chce, vyrobte si bramborové spirály, je to úžasně jednoduché, když to umíte s nožem. Pokud vás neužije na houby, nebo brambory, vyražte na výlovy rybníka.