Posledních pár dní budou teploty nad 10 stupňů, pak se výrazně ochladí

Konec října bude ještě relativně teplý
 

Na konci října jsme už byli zvyklí i na sněhové přeháňky. Následujích pár dní zřejmě nic takového nehrozí, alespoň v nížinách zůstanou teploty nad deset stupňů. Konec měsíce tak bude relativně teplý, mrznout by nemělo dokonce ani v noci. 

Následující týden se budou teploty pohybovat zhruba ve stejných mezích, jaké byly poslední dny. Průměrné denní teploty budou kolem jedenácti stupňů, noční klesnou na čtyři, což je o něco víc, než bývá v tomto ročním období zvykem. Sluníčka se však příliš nedočkáme. Převládat totiž bude hlavně oblačno až zataženo. 

Nejteplejším a pravděpodobně i nejkrásnějším dnem týdne bude úterý. Teploty mohou vyšplhat až na krásných šestnáct stupňů a při roztrhání oblačnosti se objeví i slunce. Půjde tak možná o úplně poslední den letošního roku, kdy se ven odvážíme jen v krátkém tričku. Na konec října to není vůbec špatné. 

První listopadové dny však už budou o něčem zcela jiném. Noční teploty postupně spadnou na tři stupně a později i na nulu. Denní teploty pak vystoupají maximálně na šestku. Sněžení se z hor pomalu přesune i do nižších poloh. 

Průměrná teplota v tomto období je 5,2 °C. Nejchladnější počasí bylo zapsáno v roce 1965, kdy průměrná teplota dosáhla 2 °C. Opačný extrém zaznamenali meteorologové v roce 2013, a to 8,2 °C. Průměrný úhrn srážek činí 43 milimetrů.