České ryby: Jsou opravdu zdravé? Kam na výlov ve středu Čech

Výlov rybníka znamená dobré a čerstvé ryby
 

Výlovy rybníků jsou v plném proudu. České ryby by se měly častěji ocitnout na našem jídelníčku. Rozhodně si užijete skvělou atmosféru výlovu a ještě nakoupíte levněji než kdekoliv jinde.

Čerstvé ryby jsou tím nejlepším, co můžeme jíst. Na výlovu rybníka je to naprostá jistota. Nevíte, jakou rybku si koupit? Rozhodněte se podle ceny, ale nezapomínejte na chuť a poměr tuku a masa.

Pokud jste ještě nestihli zajet na výlov, nedělejte si hlavu, že už nestíháte. Pořád je ještě dost nevylovených rybníků!

Kam vyrazit?

Ještě stíháte výlov v Benešově ve Tvoršovicích (sobota 8. listopadu). V Praze se vyloví ještě 5. listopadu Pivovarský rybník a 10. listopadu Pískovna. V Jevanech se vyloví 5. listopadu Vyžlovka a 9. listopadu Pařez. 11. listopadu se vyloví rybník v Louňovicích a 18. listopadu Kajetánka na Praze 6. No a 15. listopadu se vyloví Šáchovec a Pilský.

Jakou rybu?

Nejlepší a zároveň nejdražší jsou dravé ryby, to znamená štiky a candáti. V poslední době jsou velmi oblíbení amurové, přesto, že dovezení amurové často za moc nestojí, ti čeští nejsou vůbec špatní. Klasikou je samozřejmě kapr, ačkoliv někomu může připadat příliš tučný. Sumec většinou není žádná výborná chuťovka, zvláště, když už je starý. Naopak líni patří k často vyhledávaným rybám.

Ceny se pohybují kolem 70 korun za kilo kapra, 80 korun dáte za amura, pokud jde o dravé ryby, tak za candáta dáte 300 až 360 korun, za štiku pak od 170 do 220 korun.