Zámek se přemění na čtyřhvězdičkový hotel. Vyjde to na 180 milionů

Kdo by nechtěl mít takový zámek?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

V roce 2018 už bude hotová rekonstrukce zámku za 180 milionů. Z hotelu pražské arcibiskupství udělá čtyřhvězdičkový hotel​, který bude i provozovat. Dnes už vědí, kdo rekonstrukci provede.

Majitelem zámku je Arcibiskupství pražské a to plánuje zámek otevřít už v roce 2018 jako čtyřhvězdičkový hotel. Předtím však musí realizovat rozsáhlé rekonstrukce, což udělá společnost STARKON Jihlava, a. s. (Byla vybrána z 20 dalších soutěžících společností.)

Po skončení rekonstrukce bude následovat i vybavení interiéru a pak zkušební provoz. Jde o obrovskou rekonstrukci včetně okolí zámku cca 23.500 m2. Zámek bude zabezpečen proti povodním, ale zatím proběhly jen bourací a sanační práce. (Tyto práce stály 5 milionů korun.​)

Dobrou zprávou je, že už bylo zbouráno i torzo pomníku zakladatele KGB Felixe Edmundoviče Dzeržinského, které zavazelo před hlavním vstupem do zámku.

Zámek patří pražskému arcibiskupství už od 18. století. Přestože o zámek přišlo několikrát, po roce 1989​ jej získalo opět do svého vlastnictví. Bohužel mezitím bylo pokáceno mnoho cenných stromů a zámek i pozemky kolem byly zastaveny množstvím nevhodných staveb. Až bude hotel hotový, bude v něm 41 dvoulůžkových pokojů a velká hotelová restaurace. Bude zde také možné pořádat svatby a nechat se oddat v kapli.