Další přepadená dívka u koleje Větrník, útočil černoch

Násilníka nezastavily ani kamery
 

Okolí vysokoškolských kolejí hvězda a Větrník v Praze se čím dál tím častěji stávají místem, kde se vyskytují exhibicionisté, násilníci a další podezřelá individua. K dalšímu napadení devatenáctileté dívky došlo před pár dny, když na ni zaútočil zatím neznámý černoch. 

Začátkem tohoto měsíce se po kolejích rozšířila zpráva, že agresor, který několik let pravidelně útočil na osamocené dívky, byl zadržen. Euforie však nevydržela dlouho. Fyzicky napadena byla další žena. "Je to strašné. To, že se tu poflakují nejrůznější úchyláci a čumějí, se ještě dá zvládnout, i když je to nepříjemné. Ale tohle je moc," kroutila hlavou dvacetiletá slečna, která si nepřála být jmenována z obav o zdraví.

Tentokrát to navíc vypadá, že asi třiadvacetiletý muž je přímo z jedné z kolejí. Při útoku měl totiž na sobě pouze modrou mikinu. Předtím, než dívku napadl, ji oslovil, ona ho anglicky poslala pryč. Tím to však neskončilo. Po pár krocích ji zezadu chytil a strčil prsty do úst. Mladý černoch se nakonec naštěstí zřejmě zalekl jejího křiku a utekl. 

Koleje Hvězda a Větrník jsou bohužel podobnými ataky neblaze proslulé. Nijak tomu nepřidává ani fakt, že některé pokoje druhé jmenované koleje jsou přímo v úrovni očí. Kromě sledování mladých žen je tak oblíbeným "sportem" jejich focení. Nepomáhá ani fakt, že přímo v budově je služebna městské policie a okolí je monitorováno kamerovým systémem. 

Dalším krokem by tak mělo být pokácení stromů a křoví. Plánovalo se to už v minulosti, vedení kolejí ale nedostalo povolení. Teď už je to jinak a všichni si od toho slibují, že když se šmíráci nebudou mít kde schovávat, nebudou před koleje chodit. Uvidíme, jestli to pomůže.