TIPY NA VÍKEND: Děti si užijí adventní atmosféru

Do víkendové zábavy zapojte i tatínky!
 

Advent klepe na dveře, než začnete péct perníčky, zajděte se podívat s dětmi na rozsvěcování stromečků na náměstí a nepropásněte první adventní koncerty a dětské dílničky na vánočních trzích. 

Sobota

I malé děti si atmosféru Vánoc rády užijí!

Naučte děti pozitivnímu vztahu ke knihám v Benešově. Je tam Den pro dětskou knihu v oddělení pro děti, užijete si výtvarnou dílnu, pohádky i muzikál. Ve Slaném budou rozsvěcovat vánoční strom na náměstí v rámci Slavnosti světel. Čeká vás tam skvělý doprovodný program, pohádka, fanfáry i Vánoční strom splněných přání. Krásný stromeček se bude rozsvěcovat i v Mělníku na adventním řemeslném jarmarku na náměstí Míru v Mělníku. V Kladně se budete dobře bavit na Čertím rejdění i s hudebním doprovodem. Také Český Brod v sobotu připravil ochutnávku Adventního času, kde si užijete hlavně dílničky a překrásné vánoční dekorace. Benefiční koncert bude znít velkolepě v Dobříšském zámku a vstupné je dobrovolné!

 

Neděle

Ve Staré Boleslavi uděláte nejlépe, když zajdete na Mariánském náměstí, skvělý program je už od deseti a vydrží až do šesti večera. V Brandýse nad Labem budou čerti hrát divadlo, které si užijete s dětmi i vy. Naučte děti lásce k umění a vezměte je na Adventní výstavu malířů

Pečení perníčku chvíli odložte a raději vyrazte ven!

Posázaví v Týnci nad Sázavou. Velvarský advent si užijete se svítícím balonkem v ruce, který nakonec hromadně vypustíte do večerní oblohy. V Úvalech si adventní koncert zorganizovali žáci základní umělecké školy a představte si tu atmosféru v kostele Panny Marie, až začnou zpívat!