Vražda v Kladně, 2 miliardy na školy a spousta receptů. To byl týden ve středu Čech

Ženu v Kladně zřejmě zavraždil její manžel. Ilustrační foto
 

Uplynulý týden byl opět plný událostí, ale také jsme pro vás připravili mnoho článků se sezonní tematikou, které by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti.

Sychravé počasí nahrává různým bacilům. Ochránit před nemocemi se však můžete i bez chemických léků. Stačí dbát na správný životní styl, který vám pomůže bojovat nejen proti nachlazení, ale i rakovině a dalším nemocem. Také je ale dobré nemocem předcházet tím, že budete průběžně posilovat imunitu. Ať neskončíte v posteli.

V posteli, nejlépe té vězeňské, by měli skončit zloději na Příbramsku, kteří přišli na nový způsob, jak okrádat seniory. Donesou důchodcům maso ze zabijačky, a zatímco se tváří přátelsky, okradou je o životní úspory. Podobný trik předvedl i zloděj, který se nechal domů pozvat na kávu, nasliboval hory doly a připravil pár seniorů o sedm tisíc a všechny šperky. Dokonce i o snubní prstýnek. Mnohem horší kriminální čin se stal v Kladně, kde policisté našli v pátek mrtvou ženu. Vypadá to na násilný trestný čin a podezřelým je její partner.


Cestování po regionu

Podívat jste se s námi mohli do Týnce nad Sázavou, kam se od příštího roku dostanete na jednu jízdenku, nebo třeba do Kolína, kde za parkování zaplatíte mobilem. V Milovicích zase nechtějí sušičku kalů, obávají se zápachu.

Frajírci, kteří sprejovali s Úvalech, se dobrovolně přihlásili

V Úvalech hledali sprejera a nabízeli za něj dokonce odměnu. Čáru přes rozpočet všem ziskuchtivým udělali mladíci, kteří se přihlásili sami a teď s městem jednají, jak napraví škody. Ale to není jediná dobrá zpráva, která v Úvalech tento týden zazněla. Město už začíná čerpat dotace na stavbu nové školy. Vláda na 3 400 nových míst pro žáky základních škol uvolnila přes 2 miliardy, a tak se radují například i v Jesenici. Radost mají i v Praze 5 - ZŠ Nepomucká bude mít novou budovu, stará už žákům padala na hlavu.

 

Dobrou chuť

V uplynulém týdnu jsme také představili několik receptů, které by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti, a tak si je připomeňme. Bude se vám určitě hodit recept na výrobu domácího másla, za pozornost určitě stojí jeřabinová marmeláda, protože jeřabiny si právě teď můžete dojít natrhat, skvěle si ale pochutnáte i na vinné klobáse. Když do svých pokrmů přidáte kaki, získá vaše jídlo nový rozměr.

 

A protože se blíží Vánoce, bude se vám hodit i recept na perníčky, které se nemusí odležet, nebo na cukroví bez cukru a mouky. Ještě před Vánoci přijde Mikuláš, pokud máte malé děti, mohlo by vás zajímat, kolik za návštěvu čerta, Mikuláše a anděla u vás v obýváku zaplatíte a kdy je čas je objednat.