Vážná nehoda na D6 si vyžádala zásah posttraumatického týmu

Ilustrační fotografie. Do první nehody narazilo ještě další auto
 

Na 14,5 kilometru dálnice D6 ve směru do Prahy havarovala dvě auta. Za chvíli do havarovaných aut naboural další řidič. Na místě byl nutný i zásah posttraumatického týmu. 

Pravděpodobně vinou náledí na dálnici se stala krátce po první nehodě ještě druhá. Nehoda se stala v pondělí 5. prosince krátce po šesté hodině ranní. Do první nehody ale za půl hodiny narazilo další auto. Pravděpodobně hrálo roli i náledí na dálnici.

Speciální péči si vyžádal stav jedné z řidiček, která byla v šoku. K nehodě tedy přijel i posttraumatický tým. (Tým posttraumatické péče je skupina odborně připravených příslušníků nebo zaměstnanců hasičů, kteří v případě potřeby poskytují jak svým kolegům, tak lidem zasaženým mimořádnou událostí podporu a pomoc zaměřenou na zmírnění následků traumatizující události.)

Vyšetřování nehody stále probíhá, stejně tak musí být ještě ze silnice odstraněna nabouraná auta. "Dálnice D6 na 14,5 kilometru ve směru do Prahy je uzavřena a doprava je odkláněna od Velké Dobře k Malému Přítočnu," upřesnil Ladislav Holomčík.