Po 20 letech dostali 20 milionů. Děti brzo navštíví novou školku!

Fotka je týden stará, dnes už školka vypadá opět o něco lépe!
 

V obci Březová-Oleško už dvacet let chybí mateřská školka. Obec teď může slavit, nová školka může přijmout až 56 dětí. Zatím ale chybí učitelky.

Včerejší den se zapsal zlatým písmem do kroniky obce Březová-Oleško. Po dvacetiletém boji získali dotace na školku. 

Vytoužená školka už stojí, je ještě potřeba doladit interiér a vybavit školku nábytkem, kolaudace však proběhne do Vánoc. Na facebooku obyvatel se objevují nadšené komentáře a gratulace nejen starostovi Petrovi Šilhánkovi. Jak se na nové dění v obci dívá?

"Školka nám opravdu chyběla 20 let, podle demografických propočtů do roku 2029 ji zkrátka nutně potřebujeme, protože tady bude hodně dětí," potvrdil starosta Petr Šilhánek. 

"Mám samozřejmě pocit zadostiučinění, že se věc povedla, na druhou stranu, po všech těch komplikacích a vypisování je to vítězství hořkosladké," přiznal starosta. Školka pojme 48 a v případě nutnosti až 56 dětí. Pokud to bude kapacitně možné, není problém umístit i děti z okolních obcí.

Proběhlo už dokonce i výběrové řízení na ředitelku školky, kterou bude Ing. Blanka Nováková. Jediným problémem jsou zatím učitelky, které ještě nejsou domluvené. Školka by se mohla otevřít už 1. dubna, zatím je však otázkou, jestli bude možné otevřít jen jednu nebo dvě třídy, nebo jestli bude nutné počkat až do začátku nového školního roku.