Akce Ukliďme svět, ukliďme Česko boří rekordy! Středočeši uklízeli nejvíc

Do úklidu se zapojili doslova všichni!
 

Největší úspěch slavil Středočeský kraj, když dobrovolníci zorganizovali nejvíc úklidů. Uklidilo se 377 tun odpadu.

 

Nyní se náš kraj může pyšnit titulem „Kraj, který prokoukl 2016“. Jak jej získal?

Do projektu se zapojily všechny kraje, ale Středočeský kraj byl místem, kde bylo přihlášeno nejvíce úklidových akcí. Celkem 241 úklidů, čímž jsme těsně předběhli Jihomoravský kraj s počtem 217 nahlášených akcí. Vítězství je pro kraj již tradicí.

"O akci se tedy již mezi lidmi ví a k zaběhlým kolektivům se přidávají další. Akce při více lidech mají tendenci k opakování, což je skvělým příslibem do dalšího ročníku,“ hodnotí Kateřina Landová, koordinátorka akce.

Nechali jste se inspirovat odhodláním dobrovolníků? Přidejte se!                                 Jarní termín Ukliďme svět, ukliďme Česko je stanoven na 8. dubna 2017. Organizátoři se mohou registrovat již nyní na stránkách www.uklidmecesko.cz

 

Finální vítězná čísla vás potěší

Při 2 066 akcích po celé České republice přišlo zdarma pracovat 86 210 dobrovolníků. Celkový počet akcí vzrostl „jen“ o 29 %, obrovský skok byl však zaznamenán právě v počtu účastníků. Oproti minulému roku se zapojilo o 62 % více dobrovolníků, což je skvělé. Do akce se s nadšením zapojovaly i děti. Uklidilo se 377 tun odpadu.