VIDEO: Děti našly mrtvou ženu s nožem zapíchnutým v hrudi

Nechce se dětem do školky? V dětské skupině Beránek si zvyknou
 

Odvážné děti se i přes hrůzný nález postupně dopracovaly k vyřešení komplikovaného případu a dokonce vypátraly pravého vraha mladé ženy. Tento příběh se v Muzeu Tomáše G. Masaryka opakuje pravidelně!

Hra na detektiva učí zábavnou formou děti přemýšlet a nakonec vypátrat vraždu mladé dívky. Hru si můžete vyzkoušet v Muzeu Tomáše G. Masaryka v Rakovníku do 15. ledna.

Hra je součástí výstavy Stopa – vyřeš zločin!, která je interaktivní a využívá moderní vědecké metody kriminalistiky. Hru pomáhalo vytvořit i Muzeum Policie České republiky. Rakovnická policie spolupracuje s muzeem při výstavě.

 

"Děti jsou nadšené a moc je to baví. Každý pátek se na ně na místě těšíme i s techniky, kteří dětem ukazují, co obnáší jejich práce a jak se vzorky analyzují," vysvětlila postoj rakovnické policie tisková mluvčí Michaela Richterová. "Často se děti dívají na různé kriminálky a takhle to mají naživo. Spousta jich říká, že chce pracovat u policie," nadšeně popisuje tisková mluvčí. 

Jak to probíhá?

Děti se na úvod dozví, že v ranních hodinách byla svědkyní objevena mrtvá mladá žena s nožem zapíchnutým v hrudi. Kolem těla ležela krabička od léků a láhev alkoholu. Prvním předpokladem je tedy, že se jednalo o sebevraždu. Jenže pitva odhalí, že šlo o vraždu. Ze tří podezřelých pak děti za pomoci důkazů vybírají vraha. K dispozici mají výsledky pitvy, otisky prstů objevené na kabelce oběti i DNA z tkáně pod nehty zavražděné. Nakonec děti v malých týmech pátrají po vrahovi a odhadují, kdo je vrahem. Zatím vždy úspěšně!