Vleky Chotouň i na Šibeničním vrchu startují sezonu. Kvasejovice nemohou zasněžovat

Kam na sjezdovku? Poradíme vám, kde mají otevřeno
 

Zima už začala a přestože sníh ještě není úplně všude, sjezdovky otevírají už tento víkend. Připravte si sáně, lyže nebo snowboard. Poradíme vám, kde ve Středočeském kraji si to nejvíc užijete. 

Lyžování je skvělý sport. Můžete se těšit, že středočeská střediska pro lyžování otevírají už tento víkend! Na Monínci u Sedlce-Prčice na Příbramsku se lyžuje už od 17. listopadu. "Lyžovat u nás můžete každé úterý, středu a čtvrtek večer, od pátku do neděle pak i během dne," řekl ředitel skiareálu Monínec Jaroslav Krejčí. Od pátku bude otevřeno od 9 do 16 hodin a od 18 do 21 hodin, to jsou dny, kdy můžete přijít lyžovat. 

 

Kvasejovice ještě otevřené nejsou

Ski areál Kvasejovice má technické problémy, takže se otevře nejdříve 17. prosince. "Byly tu nějaké problémy ohledně připojení elektřiny, dnes by nás měli na elektřinu napojit. Bez toho nemůžeme zasněžovat. Když to klapne, zasněžovat začneme hned po neděli," řekl ředitel areálu Petr Kroužil. Tím pádem by se mohl areál otevřít následující sobotu 17. prosince. 

 

Zato lyžařský areál Šibeniční vrch v Mnichovicích u Prahy by měl být otevřený včas, tedy o tomto víkendu. V sobotu i neděli bude otevřeno od 10 do 17 hodin. Do vánočních prázdnin ale budou mít otevřeno jen o víkendech. "Podle našich zkušeností totiž lidé o lyžování ve všední den nejeví zájem," řekl provozovatel areálu Jan Zenkl. Hlavní sezona podle jeho slov začíná až vánočními prázdninami, tehdy otevírací dobu rozšiřují i na další dny.

Lyžovat můžete také v Chotouni v Jílovém u Prahy, tady můžete začít lyžovat už tuto sobotu od 8 do 21 hodin, v neděli od 8 do 17 hodin. Otevřené budou oba hlavní vleky.