Gang vařičů pervitinu rozprášila příbramská policie

Dívka závislá na drogách. Ilustrační foto
 

Policie rozprášila gang příbramských vařičů pervitinu. Osmičlenná skupina měla rozdělené role a velmi rafinovaně fungovala už dva roky. Akce pod krycím názvem Balvan odhalila výrobu několika kil drog s cenou 19 milionů korun.

Ve středu 15. prosince kriminalisté odhalili gang prodejců pervitinu. Drogu prodávali zejména v Příbrami, ale zákazníky měli i v Dobříši. Gang byl již zavedený, fungoval více než dva roky. 

Gang byl sestavený z pěti mužů a tří žen. Gangsterům hrozí až deset let za mřížemi. Jeden z nich již má zkušenost s prodejem metamfetaminu. Za tento čin byl dokonce i ve vězení, na současný trest počká ve vazbě. Ostatní jsou vyšetřováni na svobodě. 

"Vloni se nám podařilo odhalit 36 případů výroby drog a zadržet 52 pachatelů. V letošním roce budou tato čísla podobná," popisuje pracovní úspěchy příbramské kriminálky tisková mluvčí Monika Schindlová. Letos se policii podařilo obvinit čtyři ženy, které prodávaly léky v řádech deseti tisíc kusů. V říjnu chytili tři osoby, které pašovaly drogy do věznice Bytíz. Velmi rafinovaně ukrývaly drogy ve hřbetu diáře, v botách nebo v podrážkách pantoflí.

Akce Balvan
Největší výrobce pervitinu odhalila akce Balvan už v létě. Gang dokázal během roku a půl vyrobit několik kilo drogy, která by se na trhu prodala až za 19 milionů. "Jejich zadržení bylo složité a nebezpečné. U zadržených jsme našli několik střelných zbraní," vysvětlila tisková mluvčí Monika Schindlová. Gang použil překvapivě rafinovanou kamufláž při přepravě drog. Jeli sanitním vozem a hráli si na záchranáře a pacienta!