Pětikilometrová ropná skvrna plula po Labi, likvidace trvala 6 hodin

Hasiči nechali na místě norné stěny
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Ropnou havárii řešili hasiči na Labi u Čelákovic. Při zásahu čistili pětikilometrovou ropnou skvrnu zatím neznámého původu.

Tři jednotky hasičů zasahovaly na Labi u Čelákovic, kde likvidovaly pět kilometrů táhnoucí se ropnou skvrnu.

Co je to za látku?                                                                                                    Zatím je jasné jen to, že se jedná o neznámou látku ropného původu. Na místě odebral vzorky odborník z Povodí Labe, který zajistí laboratorní rozbor vzorku. Výsledky z rozboru by měly být k dispozici již v pátek 16. prosince. 

"Velitel zásahu rozhodl o povolání kontejneru na ropné havárie a za pomoci celkem 75 metrů norných stěn a sorbentů hasiči zahájili jímání neznámé látky," vysvětlil tiskový mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. S hasiči spolupracoval i vodovodní úřad, kterému přísluší řízení prací při mimořádných událostech tohoto typu.

Na místo dorazil i starosta města Čelákovice, který se k věci postavil vzorně a postaral se o všechny zúčastněné zajištěním jídla a pití. Zásah trval šest hodin, ale na místě přesto dále zůstávají norné stěny, které střeží Městská policie Čekákovice. Na místě naštěstí nebyl zjištěn úhyn ryb.