Nudily se? Školačky (11, 12 let) nahlásily bombu v centru Kladna

Informace pohodlně ve Veltrusech
 

Policisté v Kladně úspěšně dopadli dvě dívky, které oznámily bombu v centru města.

Policie bleskově dopadla anonymní ohlašovatelky bomby. Jak se jim to povedlo? 

Když 17. prosince zazvonil na tísňové lince 112 v Kladně telefon, na jeho druhém konci byla jedna z dívek, která se pochopitelně nepředstavila. "Slečna řekla, že v centru Kladna je bomba. Zvláštní bylo, že hned několik minut po prvním anonymním telefonickém oznámení se opět ozval jiný dívčí hlas, s tím samým oznámením," vysvětluje tisková mluvčí policie Jana Šteinerová, jak začala celá událost.

Kladenská policie rozjela pátrání po oznamovatelkách. Po prohledání centra a přilehlých ulic nic nenašli. Ovšem dalším pátráním našli dívku, která volala v autobuse MHD s mobilním telefonem. Byla to mladistvá dívka ve věku dvanácti let, kterou hned převezli na policejní služebnu k podání vysvětlení. "Mohu potvrdit, že dalším vyšetřováním vyšlo najevo, že dívka netelefonovala z mobilu sama," vysvětlila Jana Šteinerová. Druhé pachatelce bylo jedenáct let.  

Přesto policie dál prošetřuje tento případ šíření poplašné zprávy. Je totiž jedno, kolik vám je let, ohlašovat bombu je protiprávní jednání vždycky. "Policie stejně většinou najde úspěšně během pátrací akce pachatele," dodává Jana Šteinerová.