Chcete si zabruslit, nebo jít na hokej? Říčanský zimní stadion nabízí obojí

Zimní stadion je obrovský, vyhovuje jak pro bruslení tak i hokej
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Milovníci zimních sportů v Říčanech se mohou radovat. Tento rok se konečně otevírá obrovský zimní stadion. Vznikl za spolupráce hokejového brankáře Martina Altrichtera a města Říčany. Přijít bruslit sem můžete kdykoliv, těšit se samozřejmě můžete i na hokej.

Bruslení a hokej v Říčanech? Ano, fanoušci hokeje se mohou už teď radovat. Obrovský zimní stadion vznikl na místě bývalého kluziště, které bylo v těsné blízkosti sportovní haly a fotbalového hřiště ve Škroupově ulici. Stadion není jen pro bruslaře, kteří si ho plně užijí, ale navrátí do města i zimní hokej.

Obrovský zimní stadion má dvě ledové plochy, velikost té větší je 56x26 metrů a malá tréninková plocha je o velikosti 28x20 metrů. Plocha je snímána pěti kamerami, které umožní projekci na plazmovou televizi. Tato vychytávka bude využita zejména při tréninku brankářů. 

Hala je vybavena nejmodernější technologií počínaje chlazením ledové plochy. Kompresory Turbocore propojené modulem s kaskádou tepelných čerpadel zajišťují metodu nepřímého chlazení. Stadion má i vlastní čistírnu odpadních vod, která ušetří další zátěž té městské. Hrací plochu obklopují vysoká tvrzená skla. Kapacita Lokálu je sto míst na ploše 250 metrů čtverečních, čepuje se tu Plzeňské pivo. 

"Pozemky, na kterých stadion stojí, patří městu. Ke konci roku 2013 Říčany vypsaly veřejnou soutěž na jejich pronájem, přičemž se přihlásilo několik investičních skupin, které o výstavbě haly uvažovaly," vysvětluje starosta ŘÍčan Vladimír Kořen. "Ukázalo se, že Martin Altrichter má nejvážnější zájem a slovo dodržel. Nový stadion stojí a právě on je hlavním tahounem a investorem stavby.“

Sám bývalý extraligový brankář Martin Altrichter je ze stadionu nadšený. Promyšlené má úplně všechny detaily. "Malé hřiště bude sloužit jako tréninkové pro ty nejmladší hokejové nadšence, kteří si tak svoji zrychlenou hru více užijí. Bude si ho též možné pronajmout jako rodinné," komentuje stavbu Martin Altrichter.

Kromě dvou ledových ploch je ale ve stadionu širší vyžití. Je tady posilovna s kardiozónou a výhledem na led, půjčovna a prodejna bruslí a dalších sportovních potřeb. Je tu i sál velký 80 metrů čtverečních se zrcadlem, který si může kdokoliv pronajmout. Je vhodný na jakékoliv sportovní nebo taneční činnosti. Celý stadion má vlastní wi-fi. 

Stadion je otevřený teprve od 11. prosince, ledová plocha je otevřena ve všední dny od úterý do pátku pro školy a školky od 8 do 10 hodin, senioři mohou bruslit pondělí od 8 do 10 hodin zdarma. Veřejné bruslení je každou sobotu i neděli, časy se mění v závisloti na akcích.

Najdete tady i Bruslařský klub Říčany. Dětem, které se chtějí věnovat závodnímu krasobruslení, nabídne klub možnost intenzivnějších cílených tréninků. Školička bruslení je určena začínajícím i pokročilejším bruslařům, takže jak dětem a dospívajícím, tak dospělým.