Vyprošťování řidiče, který pokácel autem strom

Záchranka čekala na odklizení cesty, aby mohla řidiče odvézt do Motola
 

Kladenští hasiči vyjížděli i na Štědrý den, a to k řidiči, který nejspíše kvůli náledí havaroval a narazil do stromu. Bylo nutné dokonce i jeho vyproštění speciální technikou.

Pět minut před šestou ranní 24. prosince havaroval řidič Škody Felicie Combi a zůstal zaklíněn ve svém autě. Nehoda se stala mezi obcemi Hostouň a Hřebeč na Kladensku.

"Na místo jsme poslali rychlé zásahové auto i cisternovou stříkačku," potvrdil hasič Lukáš Vejvar. Auto čelně narazilo do vzrostlého stromu. Hasiči dojeli na místo první, a proto to byli právě oni, kdo poskytli řidiči první pomoc. "Bylo nutné použít speciální techniku na vyproštění řidiče. Konkrétně šlo o hydraulické vyprošťovací soupravy. Těmi jsme odstranili levé přední i zadní dveře. Pak jsme použili ještě řetězové úvazky a hydraulický rozpěrný válec, díky kterému jsme odtlačili palubní desku s volantem," popsal komplikovaný zásah Lukáš Vejvar.

Hasiči museli motorovou pilou rozřezat i kus stromu, který se při nárazu auta zlomil a zatarasil celou vozovku. Záchranka pak mohla konečně zraněného řidiče odvézt do Motola. Řidič i navzdory nehodě zůstal po celou dobu zásahu při vědomí. 

 

 

Klíčová slova: