Jste z Kutné Hory či Kladna? Vyjádřete se, jak se vám ve měste žije

Kladno se ptá obyvatel, vědí proč!
 

Kam investovat v novém roce, které problémy řešit a jak vlastně? Zastupitelé v některých městech vědí, že nejlepším zdrojem inspirace je zkušenost obyvatel města.

Ptát se obyvatel na jejich názor může být v některých případech vůbec to nejlepší řešení, jak se s komplikovanou situací poprat. Každodenní žitá zkušenost obyvatel je často tím nejlepším vodítkem, jak postupovat. Kde zastupitele zajímá názor místních?

Kladno
V Kladně se rozhodli zeptat obyvatel na to, jak moc bezpečně se ve městě cítí. Ptají se na to, jestli by lidi ocenili rozšíření kamerového systému. Relativně kvalitně propracovaný dotazník zjišťuje, jestli jsou lidé informováni o činnosti asistentů prevence kriminality a jestli jejich práci považují za nástroj zvyšování bezpečnosti ve městě. Z dotazníku, který můžete vyplnit, vyplynou výsledky, jestli v roce 2016 dva dotované projekty (kamerový systém a asistenti prevence kriminality) na zvýšení pocitu bezpečnosti zafungovaly. Užitečné je jistě i to, že na začátku dotazníku se člověk musí částečně identifikovat (podle věku, pohlaví a sociální skupiny). Možná tam město zjistí, že maminky na mateřské se bojí v některých částech města a že by tam nikomu nevadilo instalování kamer nebo jiné relevantní informace. 

Kutná Hora
Dopravní situaci a parkování na sídlišti Šipší řeší Kutná Hora opět anketou. "Pomozte nám prosím hledat řešení, jak nedobrý stav zlepšit," žádají za komisi pro městská sídliště Zdeněk Jirásek a Martin Hlavatý. Kutnohorští vsadili na podrobné vysvětlení problematiky v otázce parkování na sídlišti. Vysvětlují, jak nedobrá situace vznikla a jak je možné ji řešit. Ptají se obyvatel, jestli a kolik by byli oni ochotní za jisté parkovací místo zaplatit. Anketu je potřeba vyplnit do konce ledna a možností, jak ji vyplněnou odevzdat, je několik. Nejrychlejší nejspíše online.