Stáhněte si Kolín v mobilu. Dozvíte se zásadní zprávy i přehled parkovacích míst

Lidé mají další důvod ke spokojenosti
 

Máte už nainstalovanou aplikaci Kolín v mobilu? Pomocí ní se dozvíte všechno jako první, uu řadu let přináší horké novinky, aktuální jízdní řády, přehled parkovišť a tipy na kulturní akce. Nyní se však rozšiřuje o projekt Bezpečný Kolín, kde se dozvíte nejnovější krimi zprávy z města.

Aplikace Kolín v mobilu funguje už od roku 2013, od té doby se však zmodernizovala. Můžete se přes ni dozvědět nejrůznější informace jako třeba aktuální přehled všech kulturních, sportovních nebo společenských akcí Kolína. Ale také například novinky z městského úřadu a jeho organizace. V aplikaci najdete jízdní řády MHD a můžete se podívat, kam která linka pojede. Je to také šikovná věc na parkování, je tam totiž přehled parkovišť a parkovacích zón.

Kolín pokračuje v budování sexy image chytrého města: Po chytrém svozu odpadu i parkování přichází na řadu nový výstražný systém pro povodně i únik chemikálií.

Dále jsou v aplikaci všechny kontakty na městský úřad, a to jak na vedení města, tak i jednotlivé odbory a další organizace. Velmi se pak hodí SOS kontakty na záchranku, policii, hasiče, městskou policii i nemocnici, ale i pokud nastane havárie plynu nebo vody, máte připravený telefon, kam zavolat. 

Od konce roku 2016 má mobilní aplikace novou verzi, která prošla celkovým zdokonalením služeb, a to od grafiky až po funkčnost. "Jednou z významných věcí je implementace projektu Bezpečný Kolín. Máme propojenou aplikaci Kolín v mobilu s internetovou stránkou Bezpečného Kolína, tím pádem všechno, co se zadá na stránky, automaticky putuje do aplikace. Jednotlivé zprávy v aplikaci jsou označeny ikonkou, podle které člověk pozná, čeho se zpráva týká. Tak mají lidé vždy nejnovější informace o městě," vysvětluje vedoucí Oddělení marketingu a propagace v Kolíně Gabriela Malá.

Kde zaparkovat a bude tam volno? 
Novinkou je také automatická aktualizace informací a možnost, aby si sám uživatel nastavil, na které informace chce být upozorňován (zprávy, kultura, parkování...). Výborné možnosti bude mobilní aplikace nabízet řidičům. Ti by se mohli dozvědět nejenom to, kde jsou parkoviště v Kolíně a kde jsou které parkovací zóny, ale také obsazenost jednotlivých parkovišť.

"Jde o takzvaný Smartparking, ze kterého budou informace přenášeny do aplikace. Uživatelé by se tak mohli dozvědět, jaká je obsazenost kterého parkoviště na Karlově náměstí, kde se bude zobrazovat počet aktuálních míst a celkový počet parkovacích míst," doplňuje Malá.

"Aplikace měla být hotová na začátku ledna, bohužel vývojářská firma, se kterou spolupracujeme, měla o svátcích hodně zakázek, takže by informace o parkovacích místech měly do aplikace být zaneseny až během měsíce ledna, nejpozději však do jeho konce," dodává.

Novinkou je také hlášení závad, které je nově přesměrováno na portál Lepší místo, kde se shromažďují názory uživatelů. 

Jak si aplikaci nainstalovat: Aplikace Kolín v mobilu je přístupná pro tři nejrozšířenější operační systémy: Android, iOS a WindowsPhone. Zdarma si můžete aplikaci stáhnout do telefonu a využívat. Stahovat můžete na internetové stránce eternal.cz/kolin nebo si můžete vyhledat Kolín v mobilu v Obchodu Play, AppStore nebo Windows Store.