Při požáru uhořeli dva psi i mladý muž

Hasiči neměli šanci chatu zachránit.
 

V zahrádkářské kolonii došlo k tragickému požáru, při kterém uhořel mladý muž a jeho dva psi. Plameny se rozšířily nejspíš od vařiče. Během požáru byli v chatě ještě další dva muži, jeden z nich utrpěl těžká zranění. 

Požár v Praze-Uhříněvsi vypukl kolem šesté hodiny ranní a jeho následky byly opravdu tragické. Plameny se vznítily pravděpodobně od vařiče, nebo od topení a chatu v zahrádkářské kolonii rychle pohltily. Když přijeli hasiči, plameny už olizovaly celý objekt. Hasiči požár zlikvidovali během patnácti minut. 

V chatce byli v době požáru tři muži. Jeden uhořel. "Jednoho muže z chaty odvezla záchranka s popáleninami do nemocnice," potvrdila tisková mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Poslední člověk vyvázl bez zranění. Ve spáleništi, které zbylo po chatě, byly nalezeny i ostatky dvou psů. 

"Do vinohradské nemocnice jsme odvezli čtyřiatřicetiletého muže, který měl rozsáhlé popáleniny na horních končetinách, v obličej a na břiše. Je hospitalizován v popáleninovém centru," potvrdil tiskový mluvčí záchranářů Dominik Horn. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření, domácí spotřebič a nepozornost však jsou nejpravděpodobnějšími viníky.