POČASÍ: Polojasno a déšť. Až do poloviny května!

Ranní mrazíky vás na vaší zahrádce nesmí překvapit.
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Ranních mrazíků se nezbavíme, ale přes den se trochu oteplí. S příjemným ohřátím však můžeme počítat až od poloviny května. Jak to bude s deštěm?

Čeká nás chladnější polovina května. Přízemní mrazíky budou ohrožovat naše zahrádky, a to nejspíše až do ledových mužů Pankráce, Serváce a Bonifáce. Přes den však budou teploty postupně stoupat. Co očekávat?

Pankrác, Servác a Bonifác Svatí Pankráci, Serváci a Bonifáci, Vás se bojí všici sedláci.

Druhý květnový týden bude pokračovat v trendu, na který jsme si zvykli. Ranní mrazy a postupné oteplování až zhruba do čtvrté odpolední, a pak zase ochlazování. Od poloviny května bude rtuť teploměru stoupat až k maximu kolem 20 stupňů Celsia a mrazíky zmizí úplně. Teplota vzduchu bude závislá především na oblačnosti, která bude kolísat a nejspíše se dočkáme i dešťových přeháněk. 

Počasí na tento týden

Do úterka nás čekají dešťové přeháňky a polojasná obloha. V úterý se připravte na ochlazení o 7 °C. Od středy déšť ustane a teplota bude stoupat až do pátku, kdy můžeme očekávat rekordních 21 °C. V sobotu však přijde bouřka, která přinese mírné ochlazení. Bohužel ani víkend nebude slunečný. Meteorologové předpovídají polojasno a déšť.