Silnice v Malém Přítočně se dnes zavírá. Starosta v tom asi měl trochu hokej

Informace na stránce obce, které starosta zřejmě přehlédl
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Jako by rozkopaných silnic a uzavírek nebylo dost! Malé Přítočno v okrese Kladno bude už od dnešní půlnoci částečně nepůjezdné. Informace však byly dost zmatené. Nikdo z obce do poslední chvíli nevěděl, kdy a kde se bude kopat. Tedy, údajně nevěděl.

Jisté je jedno. Přes Malé Přítočno od čtvrtka neprojedete. Podle obyvatel i vedení obce panuje kolem celé "akce" od začátku chaos a nikdo přesně neví, co a kdy se vlastně bude dít. Zřizovatelem rekonstrukce je Odbor dopravy Středočeského kraje. Jenomže tam zřejmě chyba není.

Jak to tedy bude?

"Teprve v pondělí nás kraj písemně informoval o časovém postupu jednotlivých etap a způsobech opravy. Ovšem velmi stručně. Na tiskové stránce vyšla jejich zpráva na zhruba pět řádek. Nikdo z krajské dopravy se ani nedostavil na pondělní setkání s občany, aby jim odpovídal na dotazy, jak jim práce zasáhnou do života. Vedoucí stavby nám však slíbil, že maximálně vyjdou lidem vstříc a obci také zajistí případnou dostupnost pro hasiče či záchranku," uvedl starosta obce Luboš Košák.

Proč se rekonstrukce koná? Má být zvýšena životnost silnice a snížen negativní vliv hluku na okolní zástavbu.

Na kraji to však vidí malinko jinak. "Oznámení zahájení řízení o povolení úplné uzavírky silnice číslo I/61 v obci Malé Přítočno, v termínu od 15. 6. 2017 do 17. 9. 2017, bylo doručeno dne 30. 5. 2017 do datové schránky obce Malé Přítočno. Rozhodnutí, kterým byla výše uvedená uzavírka povolena, bylo doručeno do datové schránky obce Malé Přítočno dne 8. 6. 2017," vypočítala Helena Frintová z oddělení komunikace Středočeského kraje. 

Zároveň dodala, že v oznámení bylo uvedeno, že projednání uzavírky se nařizuje na 6. června v budově krajského úřadu. "Tohoto projednání se nikdo z obce Malé Přítočno nezúčastnil ani se z jednání neomluvil." Její tvrzení podporuje i fakt, že na webových stránkách obce visí zmiňované informace už několik dní. 

Buď jak buď, silničáři tak už za pár rozestaví v rámci první etapy rekonstrukce zákazové značky a obcí prostě neprojedete. Konkrétně tedy od školy v obci až zhruba sto padesát metrů za železniční přejezd. Toho se však prý práce na komunikaci nedotknou a vlaky přes něj budou dále projíždět bez omezení.  

Druhá etapa prací by pak měla probíhat od 15. 7. do 15. 8. a posune opravy vozovky od školy po náves. Třetí, která by měla skončit předáním stavby (zhruba 17. 9.), zahrne úsek od návsi po Velké Přítočno. "Neprůjezdný bude samozřejmě pouze vždy jen opravovaný úsek, zbytek komunikace, tedy i ten po skončení první etapy spojující obec s Dolany, budou řidiči běžně užívat," dodal starosta obce. 

Děkujeme za spolupráci webu vasekladno.cz.