Do konce června nás čekají extrémní horka, prázdniny ale zahájí déšť

Začátkem prázdnin očekáváme oblačno až zataženo
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Pokud jste si v práci vzali dovolenou právě na konec června, dobře jste udělali. Poslední dny před prázdninami nás potěší teplotami kolem 30 stupňů. Letní prázdniny už bude provázet déšť.

Český hydrometeorologický ústav nás podle nejnovějších informací připravuje na průměrné teploty. Poslední dny, které zbývají do prázdnin, budou převážně příjemné. Teploty se budou pohybovat kolem 25-30 stupňů. Ovšem ke konci posledního červnového týdne se stupně mohou vyšplhat až o deset dílků výše, tedy až k 35 stupňům. Pokud je to tedy jen trochu možné, vyjeďte si s rodinou na výlet k vodě a nezapomeňte na pitný režim.

Výrazná studená bouřka

Nejlepší a nejstabilnější počasí očekáváme až v srpnu.

Zdá se, že děti už by si mohly jít pro vysvědčení v dešti a začátek prázdnin nebude zcela vydařený. Předpověď hlásí srážky, kterých by mělo ubývat až od poloviny července. "Z hlediska množství atmosférických srážek předpokládáme, že první dva týdny předpovědi (26. 6. - 9. 7.) budou nadprůměrné," předpovídají meteorologové. V druhé polovině července by se však mělo počasí umoudřit. "Třetí týden předpovědi předpokládáme srážkově průměrný, čtvrtý týden spíše podprůměrný," konstatovali meteorologové.

Průměrná teplota na území České republiky od 26. června do 23. července v letech 1981 až 2010 byla 18 °C, průměrný úhrn srážek dosáhl 81 milimetrů. Průměrné hodnoty platí pro celou ČR do nadmořské výšky 600 metrů.

Klíčová slova: