Přepadení pumpy na Nymbursku. Čím se pachatel sám prozradil?

Muž sám se sebou udělal poměrně krátký proces
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Nepříjemné momenty zažila obsluha čerpací stanice v Drahelicích. Během noci do stanice vnikl ozbrojený muž a požadoval peníze. Žena se ovšem vzpírala a hotovost mu vydat odmítla. Jak incident nakonec dopadl?

Čerpací stanice vždy byly, jsou a nejspíše budou dobrým terčem malých i větších zlodějíčků. Často jsou totiž na odlehlých místech, což k podobné trestné činnosti samozřejmě podobné osoby vybízí. K jedné takové události došlo na pumpě v Drahelicích na Nymbursku.

"Třiadvacetiletý muž maskovaný kapucí a slunečními brýlemi vešel do prodejny, kdy na obsluhu namířil krátkou střelnou zbraň a požadoval vydání peněz," popsala nám situaci mluvčí policie Petra Potočná. "Dvaačtyřicetiletá žena za pultem mu však hotovost odmítla vydat. Muž následně začal se zbraní tlouct do pultu, čímž zbraň rozbil, neboť se jednalo pouze o maketu střelné zbraně, která byla z plastu." Z místa tak okamžitě utekl, ale dlouho si svobody neužíval.

Okamžitě po oznámení se totiž na místo dostavila hlídka policistů z nymburského oddělení, k dispozici měli i záznamy z místní kamery. Díky skvělé místní znalosti natipovali kriminalisté možného podezřelého a začali po něm pátrat. Během krátké chvíle byl pak muž zadržen. 

Ještě téhož dne mu bylo kriminalisty sděleno obvinění ze spáchání trestného činu loupeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 10 let. Zároveň byl pachatel vzat do vazby a hrozí mu až deset let za mřížemi i proto, že už byl několikrát pravomocně odsouzen.