Žena, která se cítí být mužem, utekla z psychiatrické léčebny. Pozor, je nebezpečná!

 

Případy, kdy pacienti utíkají z léčebny, se dějí i nadále. A to nejen v Praze. Tentokrát utekla mladá žena z psychiatrické léčebny v Kosmonosech. Policisté po ní pátrají už několik dní, a to po celé České republice. Má totiž dlouhodobé psychické problémy a chtěla spáchat sebevraždu.

Policie stále nemůže najít ženu a prosí o pomoc veřejnost. "Ráda bych vás poprosila o pomoc při pátrání po pohřešované ženě se jménem Alex Průša, která se však cítí a vypadá jako muž. Vzhledem ke svým dlouhodobým psychickým problémům byla na doporučení lékaře hospitalizována v Psychiatrické léčebně Kosmonosy v okrese Mladá Boleslav. Žena trpěla depresemi a několikrát mluvila o sebevraždě, o kterou se zatím nikdy nepokusila," říká policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Naposledy byla s matkou

Alex Průša využila návštěvy své matky, která ji vzala na procházku. Přesto, že se nevzdálily léčebně a procházely se pouze v jejím okolí, ženě se podařilo utéct. Mladoboleslavští policisté po ženě pátrají a žádají veřejnost o pomoc k poskytnutí informací k jejímu pohybu.

Žena, která se cítí být mužem, má sebevražedné sklony a přerušení léčby její psychický stav jen zhorší. Trpí depresemi a může být agresivní i k okolí. Na pozoru by se měl mít v podstatě kdokoliv. Sice pochází z okresu Trutnov, ale nikdo nedokáže odhadnout, kam se mohla po svém útěku vydat. V Mladé Boleslavi prý nikoho nezná.

Jak vypadá?

  • je 175 centimetrů vysoká
  • váží 74 kg
  • nosí krátce střižené rusé vlasy
  • má oválný obličej a modré oči
  • v době zmizení byla oblečena do strakaté mikiny, kožené vesty a modrých riflových kalhot
  • pokud byste tuto ženu potkali, buďte opatrní a volejte linku 158