Náměstí v Trhovém Štěpánově se změní: Přibudou parkovací místa

Parkovacích míst v Trhovém Štěpánově je zatím málo. To by se ale mělo změnit
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Problém s nedostatkem parkovacích míst se neřeší jen v Praze, ale i v menších městech, jako je například Trhový Štěpánov. Řidiči se rozčilovali už dlouho a teď se konečně dočkají řešení. Radost mají i obyvatelé, kterým auta zaparkovaná na chodnících zabraňovala projít.

Auta odstavená přímo na chodníku a rozčilení chodci. Jenže není kde parkovat, a tak často nezbyde nic jiného, než nechat auto blikat u silnice či ho odstavit na místě, kde zabraňuje hladkému provozu. Parkovací místa zkrátka chybí.

Neobvyklá preventivní akce

Žáci místní základní školy si zahráli na policii a rozdávali letáčky zaparkovaným vozidlům. Buď dostal řidič pokutu nebo výtku. Tak vypadala první reakce radnice. "Preventivní akci jsme uvítali. V případě, že se situace nezlepší, posílíme policejní hlídky," uvedl velitel policistů Obvodního oddělení Vlašim Milan Mach.

V centru by měly přibýt i dopravní značky, vyznačená místa pro parkování i přechod. Také by se měla přetvořit pravidla pro průjezdnost centrem.

To je však už represe. Daleko lepší je podobným případům předcházet. Což se snad konečně stane. Na náměstí by totiž mělo vzniknout dvacet nových míst pro parkování. Navíc dalších dvacet zřejmě bude v rámci ohraničeného parkoviště, které půjde na noc zamknout. 

"Máme obecní pozemek v blízkosti náměstí, kde je nyní dům v havarijním stavu. Chtěli bychom na tomto místě zřídit parkoviště s dvaceti místy, čímž by tedy v centru města vzniklo na čtyřicet nových parkovacích míst," pochvaloval si starosta Trhového Štěpánova Josef Korn. Náměstí by tak ještě letos mělo naprosto změnit tvář.

Klíčová slova: