Dálnici D1 neprojedete, bouralo tam sedm aut

Ilustrační foto
 

Na dálnici D1 směrem na Brno je obrovská kolona. Jde o 37. kilometr. Právě tam došlo k hromadné nehodě, a to dokonce sedmi aut. Dálnice je zcela neprůjezdná.

Zavřená dálnice na několik hodin. Takové překvapení čekalo na řidiče na dálnici D1. „Místem se nedá projet, doprava je zablokovaná,“ uvedla mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. Zatím se zdá, že jen zázrakem nedošlo k žádnému zranění. „Naše posádky přijely na místo a zjistily, že nikdo nebyl zraněn, proto zase odjely,“ upřesnila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Příčinu nehody policisté vyšetřují. „Všichni řidiči vyvázli bez zranění. Jak dlouho bude provoz stát, nemůžeme předem odhadnout. Záleží na tom, zda budou řidiči vyplňovat euro formuláře a jaká bude výše škody,“ dodala mluvčí.

Každý rok se koná pietní akt u památníku D1 u Jihlavy, kde pozůstalí společně vzpomínají na své blízké. 

D1 už vzala stovky životů

Každý rok na dálnici D1 zemře v průměru 16 lidí. V nejtragičtějším období v letech 1992 a 1993 každý rok zahynulo 42 lidí. Postupně počet obětí nehod v posledních letech na vytížené komunikaci klesá. Rok, kdy by na dálnici nezahynul nikdo, bohužel není. Na dálnici D1 zemřelo už téměř 800 lidí.

Klíčová slova:
D1