POČASÍ: Slunečné horké dny vystřídají vydatné srážky

Příští týden bude hezky, ale také pěkně pršet
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Tento víkend byl a stále je velmi chladný, neděle ale již přinese vyšší teploty. Jak ale bude v následujícím týdnu? Bude to na koupání, nebo spíše na pořádně teplou mikinu?

Tento týden odstartoval velmi atraktivně, teploty se pohybovaly ve výši, kdy si člověk klidně vyrazil i někam k vodě a nemusel se bát, že by mu byla zima. S blížícím se víkendem ale pomalu začaly klesat a především v pátek k nám navíc přišla velká oblačnost a na některých místech byly opravdu vydatné srážky.

Slunečníky i deštníky

Následující týden by mohl vypadat podobně. V pondělí se očekává jasno až polojasno a teploty by se měly pohybovat od 22 až 26 °C. Na koupání to bude nejspíše v úterý, kdy rtuť teploměru možná překročí i magickou třicítku. V průměru nás ale čekají teploty 25 až 29 °C.

Horko ale u nás dlouho nebude. Již ve středu už na naše území začne od západu přecházet oblačnost, která přinese hlavně v Čechách déšť a také bouřky. Teploty klesnou někam k 25 °C. Ve čtvrtek bude podobně teplo, ovšem déšť už se očekává na celém území.

Ani předpověď na víkend není příliš optimistická. Očekává se převážně velká oblačnost, občas déšť nebo přeháňky, místy dokonce bouřky. Denní teploty by měly také klesat, v neděli by se dokonce měly dostat možná i pod dvacítku!

Takže pokud chcete vyrazit k vodě, spíš volte začátek týdne a od středy již noste deštníky, které budete určitě potřebovat. Holt už je vidět, že je pomalu léto v trapu a blíží se podzim…

Klíčová slova: