Trápení řidičů nebere konce. Komplikované práce Na Náměti se prodlouží

Rekonstrukce Na Náměti se prodlouží pravděpodobně o několik týdnů
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Spoustu klacků pod nohama mají momentálně řídiči v Kutné Hoře. Nejhorší je situace bezesporu v ulici Na Náměti. Tam už se očekávalo finále všech prací, ovšem není tomu tak. Co se v lokalitě stalo a kdy se ukončení stavebních prací očekává?

Připomeňme si skutečnosti zásadního charakteru. Práce Na Náměti odstartovaly již v květnu letošního roku. Ulice je uzavřená pro všechny přijíždějící vozy již od Tylovy ulice. V současné chvíli zde dokončují svoje práce plynaři a také vodohospodáři.

"Výstavba sítí Kolín a. s. provádí rekonstrukci plynového řadu a přípojek a spol. Vodohospodářská společnost Vrchlice – Maleč, a. s., rekonstrukci vodovodu a kanalizace," sdělil nám referent technického oddělení v Kutné Hoře Dobroslav Vepřek.

Původní termín nebyl dodržen

S podobnými pracemi se v lokalitě samozřejmě v rámci celého rekonstrukčního plánu počítalo, ovšem ulice měla být připravena již koncem září. Síťařům se ovšem opravy prodlužují, díky čemuž stavební práce v inkriminované lokalitě nemohou postoupit na další úroveň.

"Oběma společnostem bylo městem Kutná Hora povoleno až k datu 28. 8. 2017, resp. 30. 9. 2017, provádět zmíněné stavební práce, včetně závěrečné pokládky dlážděného povrchu komunikací," prodloužila podle slov Vepřka Kutná Hora termíny.

Předpokládá se, že odbor investic města Kutná Hora, přesněji vybraná společnost "Dlažba Vysoké Mýto, s. r. o., rovnou naváže na dokončené práce obou výše uvedených společností a započne práce na pokládce nového dlážděného povrchu komunikací i v místech, které nebyly předmětem zmíněných výkopových prací."

Parkování bude jednodušší, teď je ale peklem

Vůbec nejhorší je to momentálně v ranních hodinách, kdy je parkování doslova hlavolamem. Do budoucna sice radnice slibuje zlepšení a dokonce větší počet míst, ale vše je tak trochu v nedohlednu.

"Je to opravdu složité, ráno se sjedou všichni, kteří tu pracují, a místo, kam člověk auto dá, jednoduše není," popsala situaci Klára Stará na jedné z facebookových diskuzí.

"Uvedeným stavebním zásahem odboru investic dojde mimo jiné ke vzniku několika nových parkovacích míst v lokalitě ulice Na Náměti, přesněji v místech vozovky přilehlé k parku (vpravo ve směru jízdy)," uklidňuje Vepřek, ovšem na mezidobí, kdy se v ulici pracuje, se tak trochu nemyslelo.

Ve finále se očekává, že bude k dispozici 45 parkovacích míst a jedno navíc vyhrazené pro invalidy. "Konečný termín všech popisovaných prací zatím není znám, půjde samozřejmě o několik málo týdnů," dodal kutnohorský referent.