POČASÍ: Čeká nás poslední podzimní týden. Svatý Martin dorazí včas

Houby se ještě dají najít, ale pozor, aby nebyly přemrzlé
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Začátek druhého listopadového týdne bude poměrně teplý, sluníčko ale neočekávejte. Rozhodně doma nezapomeňte deštník a nepromokavé boty. Postupně se bude ochlazovat, sněhové přeháňky na horách se postupně přesunou i do nižších oblastí.

V pondělí a úterý očekávejte denní teploty okolo deseti stupňů, příjemné teploty však budou provázet časté přeháňky. Noční teploty místy klesnou až ke 2 °C.

Polovina týdne přinese lehké ochlazení

Od středy se připravte na mlhavá rána. Slabý déšť postupně odezní a na obloze se objeví sluníčko. Teplota však klesne průměrně o dva stupně Celsia. Vítr povane mírný rychlostí mezi 2 a 6 m/s. Následující dny se o slovo přihlásí přízemní mrazíky a vrátí se dešťové přeháňky. Bude to však taková poslední podzimní "řeč".

Pravý podzim nás totiž s největší pravděpodobností opustí. Všichni tak zároveň doufáme, že letos silničáři nebudou zaskočeni a o silnice bude hezky postaráno. Ovšem připravit se musí i samotní řidiči. Bude to potřeba.

Svatý Martin se neopozdí
Podle týdenní předpovědi bychom totiž mohli svátek svatého Martina, tedy 11. listopad, oslavit se vší parádou nejen na horách. Sněhové a smíšené přeháňky by mohly o víkendu dorazit i do nižších poloh. Denní teploty budou balancovat mezi 5 až 7 °C, ráno se připravte se na teploty klesající pod bod mrazu, nejčastěji se budou pohybovat kolem -2 °C. 

Po víkendu klesnou teploty ještě o pár stupňů níže a "na krku" tak budeme mít pravou nefalšovanou zimu. Podle některých odborníků by měla být ta letošní dokonce nejhorší za poslední desetiletí. Milovníci sněhu by si tak měli užít plnými doušky.