POČASÍ: Zima zatím vládu nepřevezme. Sníh zase uvidíme až na konci týdne

Počasí zatím podle předpovědi nebude přát zimním radovánkám. Zpočátku týdne se totiž zase oteplí
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Počasí jak na houpačce. Tak by se dalo charakterizovat počasí v následujícím týdnu. Kdo se radoval, že konečně přišla zima, bude zklamaný. Přechodně se totiž oteplí. Takže žádné zimní radovánky se nekonají, alespoň ne mimo hory.
 

Po oteplení v začátku následujícího týdne se tu tam vyskytne sněžení ve vyšších polohách. Modré oblohy si asi příliš neužijeme po celý týden. Ochladit by se mělo až zase o víkendu.

Po chladném víkendu v pondělí na naše území začne proudit teplý vzduch od jihu. V noci na úterý se zase ochladí, když teplý vzduch od jihu vystřídá nástup západního proudění.

Přes den až deset stupňů

V pondělí můžeme podle meteorologů očekávat oblačno, až zataženo, zpočátku s deštěm, ojediněle i mrznoucím. Mrznout by pak nemělo ani přes noc, očekávají se teploty od 0 do 4 °C, přes den pak vystoupá rtuť na 6 až 10 °C. Bude také větrno, ale to se spíše týká východní části republiky.

Prosinec proměnlivý a vlahý, nedělá nám zima těžké hlavy.

Zatažená obloha nás čeká i v následujících dnech. V úterý i ve středu bude místy pršet a postupně v polohách nad 500 metrů můžeme očekávat sněžení. Teploty budou nad bodem mrazu i přes noc. Přes den bude v úterý 3 až 7 °C, na Moravě až 11 °C. Ochlazovat se bude ve středu. V noci může být ojedinělě až -3 °C a v oblastech nad 400 metrů nad mořem očekáváme sněhové přeháňky.

Ochlazení až ke konci týdne

Přeháňky, ale znovu už jen dešťové, očekáváme ve čtvrtek, přechodně může v polohách nad 800 metrů sněžit. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Od pátku do neděle pak meteorologové předpovídají oblačno, až zataženo. Místy s deštěm nebo s přeháňkami. Zpočátku od středních poloh, později ve všech polohách, srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 0 až -5 °C, přes den pak nejvyšší denní teploty budou 2 až 6 °C, postupně se ochladí a můžeme očekávat přes den -1 až +3 °C.