Policie zadržela dva ze tří vězňů, jeden je stále na útěku

Třetí muž je stále na útěku, policie prosí o spolupráci i veřejnost
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Policie zadržela dva ze tři vězňů, kteří v pondělí večer uprchli na Rakovnicku, kde pracovali v jedné z firem. Našla je v noci na středu na Ústecku. Třetí hledaný je dál na útěku a policisté po něm intenzivně pátrají.

Vězni z nestřeženého pracoviště utekli v pondělí večer. Zadržet se podařilo sedmadvacetiletého muže a dvaatřicetiletého muže, byli v jednom domě v Ústí nad Labem. Strážníci do domu v Husově ulici vyjeli půl hodiny po půlnoci. Na tísňovou linku volal člověk s tím, že v domě se nachází dvě cizí osoby.

Při zadržení obou hledaných osob museli strážníci použít donucovacích prostředků, a to hmatů a chvatů sebeobrany. Nakonec oba dotyční skončili v poutech.

"Strážníci oba zmiňované zadrželi a snažili se je ztotožnit, ale muži hlídce podávali nepřesné údaje o své totožnosti, proto strážníci na místo přivolali hlídku Policie ČR a v její součinnosti bylo zjištěno, že se jedná o celostátně hledané osoby, které utekly z výkonu trestu z věznice ve Vinařicích," řekl mluvčí ústeckých strážníků Jan Novotný. 

Na útěku je ještě třiatřicetiletý, přibližně 185 centimetrů vysoký vězeň. Jeho zvláštním znamením je jizva nad levým obočím. Všichni odsouzení jsou z vinařické věznice, odsouzeni byli za majetkovou trestnou činnost. Všechny případné svědky, kteří mají jakékoli informace o hledaném, žádají policisté, aby je kontaktovali na lince 158.