POČASÍ: Mrazivý víkend vystřídají jarní teploty

Máme za sebou skutečně velmi chladný víkend. Jaký bude další týden?
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Máme za sebou skutečně velmi chladný víkend, kdy se teploty pohybovaly pod bodem mrazu a navíc se také objevila sněhová pokrývka i v nižších polohách. Během následujícího týdne se ale opět oteplí. Znamená to první útok jara na rozběhnutou zimu?

Zima skrývá pár paradoxů, co se počasí týče. Třeba v případě, kdy je zataženo, jsou teploty vyšší, což třeba v létě neplatí. Podobný případ nastane i v následujícím týdnu, který bude - co se týče teplot - rozhodně nadprůměrný a potěší hlavně odpůrce typického zimního počasí.

Jestliže země v lednu měsíci otevřena jest a obzvláště když poslední větrové přitom bouří, tehdy panují rozličné nemoce.

Teploty skoro jako na jaře

V pondělí se sice budou ještě i přes den pohybovat na hranici bodu mrazu, nicméně s postupem týdne se bude výrazně oteplovat, i když obloha zůstane zatažená a čas od času zaprší nebo ve vyšších polohách bude i sněžit. To samozřejmě hodně potěší milovníky zimních sportů, kterým doposud spíše musely stačit sjezdovky četně zaprášené umělým sněhem.

Nejteplejším dnem by měl být čtvrtek, kdy se na území Čech očekávají teploty, které by mohly ataktovat i 10 °C, což už jsou skutečně hodnoty, které nemají daleko do těch jarních. Co se týče nočních teplot, tak si největšího mrazu užijeme hned v pondělí, kdy by se teploty při sněhové pokrývce a zmenšené oblačnosti mohly dostat až na -12 °C. Každopádně právě pondělí bude jediným dnem v týdnu, kdy bude obloha jiná než zatažená.