Projekt Rohan City dostal zelenou. Podívejte se na fotky, jak se změní Rohanský ostrov

Jak bude Rohanský ostrov vypadat? Podívejte se na další fotky
Zobrazit fotogalerii (8)
 

Rada MČ Praha 8 projednala návrh studie Rohan City a dala mu, stejně jako zastupitelstvo, zelenou. O co ale vlastně jde? Jak se změní Rohanský ostrov, kdy se začne stavět a budou mít třeba lidé možnost vyjádřit se k tomu, jak bude Rohanský ostrov v budoucnu vypadat?

Spolupráce mezi městskou částí Praha 8 a developerem Sekyra Group, a.s., je vázána také na účelový finanční dar developera ve výši 60 000 000 Kč. "Naším společným zájmem je rozvoj a podpora bydlení v širším centru Prahy. Proto tyto prostředky využijeme na výstavbu základní či mateřské školy v lokalitě," pochvaloval si starosta Prahy 8 Roman Petrus.

"Jsem šťastný, že jsme konečně dokončili všechny nutné kroky k tomu, aby se území Rohanského ostrova stalo plnohodnotnou částí Prahy 8 i celého města. Za významný úspěch vnímám především dohodu s developerem, který přijal naše požadavky a do návrhu je zapracoval," doplnil starosta.

Projekt Rohan City je do jisté míry unikátním. Rozkládá se na rozhraní Karlína, Invalidovny a Libně, v lokalitě se silnou atmosférou, v těsném sepjetí s Vltavou a s výhledem na panorama Prahy.

Práce už běží

Práce na urbanistickém rozvoji projektu o rozloze 200 000 m2 jsou v plném proudu. Developer by rád získal veškerá povolení tak, aby v průběhu příštího roku byla zahájena výstavba první etapy záměru. Bydlení na Rohanském ostrově by mělo být ekologické a komfortní

MČ Praha 8 i developera zajímá názor veřejnosti. "Ve čtvrtek 17. května 2018 jsme uspořádali první veřejnou akci – proběhla komentovaná procházka a následně prezentace Urbanistické studie s regulačními prvky k projektu Rohan City," uvedl místostarosta Prahy 8 Radomír Nepil.

Zapojení občanů

Přítomni byli zástupci investora, samosprávy, Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy a pan architekt Hnilička, tvůrce urbanistické studie s regulačními prvky, který následně všechny zúčastněné provedl celým dotčeným územím Rohanského ostrova a na připravených materiálech ukazoval vše podstatné, co se týká tohoto rozsáhlého území.

Zúčastnilo se sedm desítek zájemců. "Zapojení občanů do dění v naší městské části je pro nás prioritou. Děkuji všem, kteří se procházky zúčastnili, za jejich inspirativní příspěvky," dodal Nepil. Další setkání by mělo proběhnout v druhé polovině tohoto roku.

Město nestaví nové byty, jejich ceny rostou. Kde mají bydlet mladí? Čtěte zde.