Tradiční High Jump navštívilo tisíce lidí, z vítězství se raduje Čech Bílý

Mistrem České republiky ve skocích do vody ve volné přírodě se stal Jan Bílý
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Mistrem České republiky ve skocích do vody ve volné přírodě se dnes v žulovém lomu v Hřiměždicích na Příbramsku stal Jan Bílý. Zopakoval triumf z roku 2015. Absolutním vítězem 19. ročníku akce High Jump je teprve šestnáctiletý Aidan Heslop z Británie.

Dvoudenní adrenalinové podívané se salty, vruty a jinými akrobatickými kousky se jako každým rokem zúčastnila česká i světová elita. Šampionát přitáhl tisíce diváků. Za Bílým skončili v českém hodnocení Adam Kossúth a Jakub Kunášek. V kategorii žen byla nejlepší Američanka Ellie Smartová.

Je třeba si natrénovat skoky i z větší výšky, říká čerstvý mistr

Bílý na extrémní skoky nejčastěji trénuje v bazénu v Českých Budějovicích, kde se skáče z pěti metrů. "Samozřejmě je třeba si to natrénovat i z větší výšky. Podmínky pro tenhle sport v České republice nejsou ideální, takže hledáme alternativní místa. Třeba pod římovskou přehradou skáčeme ze sedmi metrů," řekl český šampion.

Na letošní High Jump přes rok příliš trénovat nestihl, musel se věnovat práci. "Nicméně myslím si, že na začátku léta jsem to dohnal a oproti jiným ročníkům jsem klidnější," řekl Bílý. Ze skokanů, kteří přijeli spolu s ním do Hřiměždic, považoval za nejlepšího právě Heslopa. "Skáče naprosto precizně a krásně," dodal Bílý.

Akci postihla smrtelná tragédie

Jinak velmi povedenou akci v Hřiměždicích na Příbramsku výrazně pokazila smrt jednoho z účastníků utonutím. Událost se dle policie stala po 4. hod. ranní. "Dostali jsme oznámení o utonutí dvaatřicetiletého muže po skoku do vody," uvedla mluvčí. Další okolnosti nehody policisté nyní vyšetřují.

Kauza opencard za 1,75 mld: Bude muset odsouzený úředník Praze hradit škodu? Více čtěte: ZDE.