Aktivistka s trnovou korunou, Zemanovy vulgarismy a gumová mamba

Další souhn týdne a znovu pan prezident v hlavní roli
Zobrazit fotogalerii (1)
 

Volební šílenství pomalu vyprchává jako pára nad hrncem. Vyjednávání vítězů a poražených však v některých místech stále pokračuje. Podrazy, absurdní seskupení, ale také klidné a efektivní koalice. V minulém týdnu nevládla pouze politika, ale také jedna aktivistka a jak jinak, Miloš Zeman.

Nenajdeme týden, kdy by Miloš Zeman nerozvířil vody české společnosti. Jeho vulgarismy v přímém přenosu vysílání Českého rozhlasu ukázaly, že prezident nehodlá být morální a inspirativní autoritou. Svým vyjadřováním klesá na úroveň hospodského povaleče. I na konci sezony se vodáci musí smířit s nedostatkem vody v řekách. 83 % lidí z ubytoven si dokázalo po roce udržet byt. Stačilo jim pomoci...

V pražském Braníku hořelo auto. Někdo na něj nasprejoval Uber. Soused uprchlé mamby volal strážníky kvůli hadovi ve sklepě. Poplach byl planý, protože se jednalo o gumovou hračku. V Malešově otevřeli muzeum za přítomnosti amerického velvyslance. U lékaře Středočeši zaplatí víc než v Praze. Parkoviště v Sedlci získává konkrétní obrysy. Projekt je hotový, smlouvy jsou uzavřené, ale není jasné, kdo to postaví. Tak hlavně že už je alespoň v něčem jasno. Mělnický přívoz od června do konce září přepravil 50 tisíc lidí. Vedení ČSSD dalo předsedovi Hamáčkovi důvěru, politici asi uvěřili, že se konečně odrazili ode dna.

V Afghánistánu bylo zraněno pět českých vojáků a jeden těžce. Maturanti budou mít od jara víc času na maturitní testy slohové práce. Aktivistka vyjádřila v katedrále svatého Víta protest proti apokalyptickému kázání katolického kněze Petra Piťhy. Ten se velmi absurdně vyjadřoval k ratifikaci Istanbulské smlouvy. Vrcholem jeho mše v katedrále svatého Víta byla věta: "Děti budou odcizovány do pracovně-výchovných táborů vyhlazovacího charakteru." Podle průzkumu lidé nejvíc věří Rychetskému a Zemanovi, nejméně pak Kalouskovi. 

Největší rizika alkoholismu u žen? Stres a samota na mateřské. Více čtěte zde.