Politik Soukup, zaprodaná Praha a pes hrdinou

 

Týden znovu nešetřil s přívalem zajímavých novinek a událostí. Byli jsme svědky odchodu pana Chovance, strachu o brexit a kromě toho, že fotopast odhalila vlčata na Třeboňsku, založil Jaromír Soukup svoje politické hnutí. 

Bývalý ministr vnitra Milan Chovanec končí v poslanecké sněmovně, protože nesouhlasí s vládou, kde je ČSSD společně s hnutím ANO. Vznikla tak naděje, že politik, který se proslavil výrazným úbytkem váhy a prozrazením lánské schůzky, už zmizí z vysoké politiky.

Pražská koalice chce pozměnit smlouvy o partnerství s Pekingem. V té je totiž článek, kde Praha musí souhlasit s politikou jedné Číny. To v praxi znamená, že aktuálně Praha neuznává nezávislost Tchaj-wanu a Tibetu. To vše pravděpodobně jen kvůli pandě, kterou pražská zoo stejně nikdy nedostane. Pár vlků žijící v okolí Třeboně má čtyři až pět mláďat.

Prezident Miloš Zeman znovu nejmenoval navržené kandidáty Osťádala a Fajta na profesory. Pokud totiž člověk není loajální vůči hlavě státu nemůže očekávat, že by mu něco takového prošlo. Stavební úřad Prahy 2 povolil demolici budov bývalého Transgas. Ve Středočeském kraji slouží 3516 policistů, mělo by jich být o stovky víc. Na Zámecké tradičně vystoupí i Starostova dvanáctka. Z havarovaného kamionu vytekly stovky litrů nafty.

Senátor Hampl: Než začne prezident mluvit o chybách druhých, měl by si udělat pořádek u sebe

Tříletý policejní pes Hakim dopadl recidivistu. Novým symbolem středních Čech je pratur. Na aukcích se loni prodalo umění za 1,15 mld. Kč, meziročně méně. Uplynulo 50 let od tragické, ale symbolické sebevraždy Jana Palacha. Jaromír Soukup zakládá politické hnutí. Praha nebude nadále pokračovat v přípravě stavby podle návrhu Kaplického. Aktivisté definitivně sestoupili ze střechy bývalé kliniky na Žižkově. Na Václavském náměstí se podpálil muž. Ve vážném stavu  bojuje o život. Česko čekají do ledna celodenní mrazy.