Zákaz billboardů, vražedná chřipka a “dostupné” bydlení

 

Malé a velké události nás každý týden zahltí, že vlastně už ani nevíme, co se doopravdy stalo. Opakování je matka moudrosti a moudrých lidí je jako máku. Pojďme si tak projít, co se vlastně stalo minulý týden.

Babiš a Faltýnek obhájili svoje pozice v hnutí Ano. Pochyboval o tom někdo? Města a obce zatím nevyužívají vládní program Výstavba. Ta má obce a města vést k stavbě sociálního bydlení. Starostové si stěžují, že nastavené podmínky zvýhodňují města, a tak malé obce tento program odmítají využít. Podle odborníků celý koncept nevede k řešení problému.

Je totiž nezbytně nutné vytvořit zákon o sociálním a dostupném bydlení. V Praze proběhly jarní prázdiny a lidé ve velkém zasypali sjezdovky po celé České republice. V Praze klesl počet nemocných. Na chřipku však letos zemřelo 9 lidí. Ve věku 85 let zemřel kameraman Stanislav Milota, který se nejvíce proslavil ztvárněním filmu Spalovač mrtvol. Milota zároveň dokumentoval události srpna roku 68 a Palachův pohřeb v roce 1969. Jako disident podepsal Chartu 77 a byl manželem herečky a též disidentky Vlasty Chramostové.

Do kin přijde film z Tibetu natočený českými filmaři v 50. letech. Řidiči autobusů kritizují objížďku u Vlašimi, musí ale vydržet do srpna. Neratovická knihovna hledá příběhy našich sousedů. Ve Slaném srazilo auto chodkyni. Zákaz billboardů u cest je definitivní. Zahraniční filmové štáby minulý rok utratily kolem 5 miliard Kč. V České republice přibývá vysokoškoláků. Železniční provoz komplikovala porucha trakčního vedení. V březnu bude pokračovat teplé počasí a přibudou srážky.