Praha vyvěsila tibetskou vlajku, kmotr Janoušek nechce do vězení a zemřel hlas včelky Máji

 

Jaroslav Faltýnek jistě nebude pochválen. Lepší načasování kauzy ohledně ovlivňování státních zakázek si nemohl vybrat. Andrej Babiš se totiž slavně představil na návštěvě v Bílém domě u amerického prezidenta Donalda Trumpa. Hlavní mediální prostor však nakonec sebral mistr Faltýnek. Co dalšího proletělo silným větrem v České republice? 

Týden začal silným větrem. V České republice přibývá dětí, které kvůli vadě řeči chodí na logopedii. Za posledních deset let se zvýšil počet dětských pacientů o 26 tisíc. Kauza společnosti Huawei stále hýbe českou politikou. Senátor Pavel Fischer se rozhodl na půdu Senátu pozvat majitele investiční skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera na jednání zahraničního výboru. PPF a Huawei mají nadstandardní smlouvu, kterou by bylo vhodné vysvětlit.

Velvyslanec USA vidí největší hrozbu pro NATO Čínu a Rusko. Ekologové varují před plošným využíváním chemie proti kůrovci. Praha vyvěsí tibetskou vlajku a přijme exilového premiéra. Už před několika týdny nové vedení Prahy komentovalo zbytečnou smlouvu s Pekingem o spolupráci, kde bylo uvedeno, že Praha uznává jednotu Čínské lidové republiky. O zámek v Načeradci nikdo nestojí, dražbu proto zopakují. V Litovli hořel sklad se zeleninou.

Kino v Nymburce nabídne promítání pro matky. Senioři zdolávali La Manche v bazénu. Novostrašečtí plánují rozšíření vodovodu do chatařské oblasti. Akce Antistalin podruhé připomněla výročí úmrtí Stalina. Soud udělil za vraždu azerbajdžánského podnikatele 17 let vězení. Lidé se rozloučili s hercem Jiřím Pechou. Kmotr Janoušek znovu požádal o prominutí trestu kvůli nemoci. Nejčastějším hostem krmítek v ČR je podle sčítání sýkora koňadra. Sněmovna schválila možnost vodáků plout s alkoholem bez pokut. Praha 3 uctila památku Siwiece, upálil se kvůli okupaci v roce 1968. Jeden člen ruské delegace nebyl na naše území vpuštěn. Prezident však jednal s ruským ministrem průmyslu a obchodu o možné spolupráci.

Za týden přibylo 14 případů spalniček, letos už 86. Vondráček se omluvil za večírek ve Sněmovně, odstoupit nehodlá. Nejlépe hodnocenými politiky jsou Babiš, Bartoš a Schillerová. Babiš se sešel s americkým prezidentem Trumpem. Sám to označil za vrcholný okamžik politické kariéry. Jeho “slavnou” návštěvu Bílého domu však na domácí půdě přehlušila kauza dvojky hnutí ANO Jaroslava Faltýnka. Policie vyšetřuje jeho jednání s firmou Kapsch i schůzky se zástupci ÚOHS. Smlouvy mezi ČR a Británií zůstanou po brexitu v platnosti. Zemřela Aťka Janoušková. Vítr vyvracel stromy. Příští týden bude v nočních hodinách mrznout.