Hořící kamion a dlouhé kolony na Jižní spojce

Kdyby řidič zůstal v kabině, nepřežil by to
Zobrazit fotogalerii (4)
 

Kamion, který havaroval na pražské Jižní spojce nedaleko Záběhlic, ve směru na Prahu 5, začal hořet. Za nehodou se tvoří několikakilometrové kolony. Počítejte se zdržením.

 

Nehoda kamionu s návěsem se stala nedaleko Záběhlic a těžký stroj skončil v příkopu krátce po sedmé hodině ranní. Na místě zasahují hasiči, policie i záchranka. 

Tahač s návěsem zůstal ležet na úzlém místě mezi železniční tratí a Jižní spojkou. Po nárazu začala hořet motorová část kamionu a plameny postupovaly ke kabině, kterou nakonec celou pohlily. 

"Stalo se to tak, že kamion skončil mimo komunikaci, přičemž poničil svodidla i billboard, který zasahuje do pravého jízdního pruhu. Řidič skončil v nemocnici," vysvětlil tiskový mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. "Řidiče pro jistotu záchranáři převezli do nemocnice. Informace o případných zraněních zatím nemáme," potvrdil Tomáš Hulan. 

Hasiči nyní přečerpávají pohonné hmoty z vozidla a policie postupně zprůjezdnila jeden jízdní pruh. Kolony se tedy postupně zkracují. Přesto je potřeba počítat se zdržením, protože je zprůjezdněn jen jeden jízdní pruh a doprava se řídí kyvadlově. "Stáli jsme tam asi 40 minut," komentuje situaci jeden z řidičů na sociálních sítích.